«Her er en lensmann som er opptatt av framtida til mange unge og unnlater å feie problemet under teppenet slik vi opplevde da Hareid blei landskjent som åstad for brutal vold. Kvifor er ikkje politi og politisk ledelse villig til å adressere dette når problemet er så åpenbart i vårt nærmiljø og naboer har måtte få voldsalarm for å ha et minimum av tryggheit? Mange spør, veldig mange!!!!»

Dette skriver Grimstad på sin Facebook-profil i forbindelse med en sak der lensmann Terje Krokstad i Ringsaker slår alarm om sin kommune.

Følg smp.no på Facebook

– Hareid har et stort problem

– Jeg synes det er frustrerende at det legges lokk på noe alle vet, at Hareid har et stort problem når det kommer til narkotika, utdyper Grimstad.

Han trekker fram et eksempel der to jenter på 13–14 år åpenlyst ble tilbudt stoff i Hareid sentrum.

– Politiet ble varslet, men de valgte å ikke reagere fordi selgeren var en «gammel kjenning». Slikt opprører folk, og politiet kan miste tilliten i bygda, mener Grimstad.

Frykter borgervern

Grimstad er redd for at det kan utvikle seg et borgervern i Hareid om ikke politiet og kommuneledelsen tar grep.

– Jeg ser av kommentarene på min Facebook-ytring at det blir foreslått. Det må tas grep og miljøet må uroes. Hareid har dessverre blitt en stor formidlingsplass for narkotika, noe jeg ser på som tragisk, sier han.

Les flere nyheter fra Søre og Nordfjord på smp.no

Lensmannen: – Tjener ingen

Lensmann Odd Kulø i Hareid og Ulstein mener Grimstad må komme med konkrete eksempler.

– Han kan ikke bare kaste ut påstander. Det tjener ingen. Har han noe å komme med, må han komme til oss, eksempelet med jentene er løse påstander, sier Kulø.

Han mener politiet har kontroll på narkomiljøet.

– Vi vet hvem de er og vi følger de nøye. Vi må ikke gjøre dette verre enn det egentlig er. Alle bygder og byer på Sunnmøre har et narkotikaproblem, mener Kulø.

– En vekker

Sunnmørsposten intervjuet mandag Hareid-ordfører Anders Riise som mener bygda har fått en vekker etter det brutale drapet i august.

Samtidig er en familie i Hareid - som overhodet ikke er tilknyttet narkobruk- eller omsetning - truet på livet av personer involvert i Hareid-drapet, og at et familiemedlem er utstyrt med voldsalarm etter truslene.

  • Du kan lese de siste dagenes utgaver av Sunnmørsposten som eavis her (betalt innhold)