Endelig kunne Voldas ordfører, Arild Iversen, stolt vie inn skateparken som både store og små har ventet lenge på. Spørsmålet om skatepark kom opp i formannskapet allerede i 2004, men det skulle ta 10 år før skateparken ble en realitet.

– Volda kommune og jeg vil rette en stor takk til Volda rullarlag, næringslivet og alle andre frivillige, forteller Iversen i sin åpningstale.

Iversen er imponert over innsatsen som har blitt langt ned av alle som har fått anlegget på plass. Med et tre parts samarbeid, mellom frivillige, næringslivet og kommunen, har de klart å oppfylle et stort ønske blant innbyggerne.

Nordvestlandets største

Blant de oppmøtte var blant annet Marcus Vik. Han kom på 4. plass i NM i skateboard 2014. Han forteller at de fleste skateparkene han har sett i Norge er en tredel av størrelsen. Han håper at parken vil skape et stort skatemiljø.

– Det er veldig bra at de har laget en så stor park. Det er de små stedene som trenger slike steder, forteller Vik.

Vik og flere andre skatere skulle åpne parken med en oppvisning, men på grunn av regnværet ble det dessverre for glatt å gjennomføre.

Til glede for stor og små

En av de svært fornøyde deltagerne var Håkon Heltne (12). Han kjører sparkesykkel og gleder seg til å prøve den nye parken.

– Jeg er glad for at den har kommet, den har vært savna lenge, forteller Håkon.

Moren til Håkon, Lene Heltne, håper det vil bli et godt miljø i den nye parken. Hun synes det er flott at kommunen endelig har fått et alternativt sportstilbud for både store og små.

– Ikke alle ønsker å være med på lagsport, så det er fantastisk at vi har fått en skatepark, mener Heltne.

Denne saken er et samarbeid mellom smp.no og journalistutdanninga i Volda.