Per Kato Trandal, Daniel Storeide og Frode Heggen er nominert i kåringen «Norske helter» etter bergingsdåden i Trandal i september, skriver VG.

Kåringen arrangeres av Gjensidigestiftelsen, VG og TV Norge, og selve prisutdelingen vises direkte i et tv-show den 7. desember.

Tidligere er det kjent at blant annet mannskapet på offshoreskipet Bourbon Orca og Charlotte Gjerde som står bak en hjelpegruppe på Facebook, er nominert.

Fanget i fjellet

De tre lokalkjente mennene var ikke seine om å kaste seg rundt da de fikk vite at en tysk turist stod fanget på en fjellhylle i stupbratt terreng den 6. september.

Det som skulle være en hyggelig fisketur, utviklet seg til et mareritt for Armin Reuteri da han forvillet seg ut på fjellhylla. Han stod uten mat og drikke på fjellhylla som var så smal at han ikke kunne sette seg ned.

– Fantastisk gjort

Etter å ha tatt seg fram til tyskeren i krevende terreng, fikk de tre mennene Reuteri i sikkerhet ved 2-tida utpå natta. Politiet ble varslet om dramaet ved 20.30-tida, og da hadde den uheldige turisten allerede stått fast i flere timer.

Les om dramaet: Redningsbragd i stupbratt fjell

– Det er fantastisk det de har gjort. De berget denne mannen. Det er det bare å ta av seg hatten. Samtidig har de utsatt seg for noe fare. Jeg har inntrykk av at dette var handlekraftige gutter, som gjorde det de synes var rett der og da. De var åpenbart fjellvante. Normalt ville profesjonelle utøvere ha blitt hentet inn for å utføre slike oppdrag, sier stabssjef Ingmar Farstad ved Sunnmøre politidistrikt til avisen.