Entreprenøren KA. Aurstad nekter fortsatt å betale millionbot for brudd på arbeidsmiljøloven etter at en 25-åring fra Ørsta døde på jobb.

Dermed kommer saken i Fjordane tingrett til høsten, hvor saken nå er berammet fra 8. til 10. september.  Ørsta-bedrifta har engasjert den profilerte advokaten Harald Stabell til å føre saken.

– Brudd på arbeidsmiljøloven

Dumpersjåføren omkom da maskinen han kjørte, havnet utfor kanten ved en snuplass på Dalsfjordsambandet i Sogn og Fjordane.

Politiadvokat Jørn Lasse Førde Refsnes har tidligere opplyst til smp.no at de mener at snuplassen var for dårlig sikret og at arbeidsmiljøloven er brutt.

Aurstad ble ilagt en bot på en million kroner, i tillegg til krav om erstatning til avdødes foreldre.

– Forundra

Det vil ikke Aurstad godta, og viser blant annet til at saken først ble lagt bort av Arbeidstilsynet.

– Vi er forundra over politiets framgangsmåte i denne saken, sier Kjell Arne Aurstad, som er styreformann og eier i KA Aurstad AS.

Han er forsiktig med å si noe mer om saken nå, men har overfor tidsskriftet Våre Veger, stilt spørsmål ved hvor godt det er mulig å sikre en anleggsplass under arbeid.

Aurstad var underleverandør på anlegget. Statens vegvesen som byggherre, ble også ilagt en bot på en halv million kroner etter dødsfallet.

Dumperen ble funnet på 230 meters dyp dagen etter ulykken mandag 21. januar 2013. Dagen etter ble den omkomne funnet i fjorden etter et omfattende søk. Foto: Ole Johannes Øvretveit/Firda