En kvinne sitter på fortauskanten utenfor konsertarenaen som ble angrepet av en væpnet gjerningsmann i Las Vegas sent søndag kveld lokal tid.
            (Foto: AP / NTB scanpix)

En kvinne sitter på fortauskanten utenfor konsertarenaen som ble angrepet av en væpnet gjerningsmann i Las Vegas sent søndag kveld lokal tid.Foto: AP / NTB scanpix

– Den dødeligste skytemassakren i moderne amerikansk historie

Minst 50 drept og over 200 såret i Las Vegas-angrep

En 64 år gammel amerikaner drepte minst 50 mennesker og såret over 200 i skytemassakren i Las Vegas, ifølge politiet. 

Den antatte gjerningsmannen, som er identifisert som Stephen Paddock, ble drept av politiet i 32. etasje på Mandalay Bay Hotel and Casino. Han var en hvit amerikaner, bosatt i Las Vegas.

Gjerningsmannen startet å skyte med en automatrifle fra hotellet klokka 22.08 lokal tid, opplyser sheriff Joe Lombardo på en pressekonferanse mandag morgen.

Målet for angrepet var publikum på en countrykonsert i det kjente strøket The Strip, der hotellet ligger.

Rundt 40.000 publikummere var til stede under konserten, som fant sted under avslutningen av en stor countryfestival i Las Vegas.

Politiet opplyser at de trolig har lokalisert 64-åringens kvinnelige følgesvenn, som var etterlyst i kjølvannet av massakren.

Angrepet omtales som den dødeligste skytemassakren i moderne amerikansk historie.

Mer å lese på Sunnmørsposten:
 
Leses nå
 

Forsiden nå:

AaFK nærmer seg en løsning:

– Skal ha ny trener før nyttår

Siste jul i Volsdalstunet:

Historisk eiendom legges ut for salg

Kristtorn fra egen hage pynter tram og stue i Volsdalstunet. Etter å ha vært i familiens eie i flere hundre år pynter Mia og Ivar M. Voldsdal til sin siste jul i tunet. På nyåret legges den historiske eiendommen ut for salg.