Tips oss

Tips oss på 95 400 400

  • Ring 95 400 400
  • Send e-post til 95400400@smp.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 95400400
(Foto: Sjöfartsverket)

Foto: Sjöfartsverket

Omkommet nederlender hentet opp av Østersjøen

Den svenske kystvakta hentet søndag opp nederlenderen som omkom i forbindelse med at den norske seilbåten Wyvern gikk ned i Østersjøen torsdag.

Wyvern er søsterskuta til "Wyvern av Aalesund". Den originale "Wyvern" er en eldre Colin Archer-skute med mannskap fra Stavanger.

Les også: Stavanger-skute sank i Østersjøen

Mannen ble funnet midt på dagen søndag, opplyser pressetalsmann Mattias Lindholm i Den svenske kystvakta til Stavanger Aftenblad.

Den svenske Kystvakten lokaliserte båten Wyvern på 50 til 55 meters dyp ved 16.30-tiden lørdag. Mannen ble hentet opp ved hjelp av en fjernstyrt undervannsrobot.

Den 60 fot lange norske seilbåten Wyvern, som deltok i konkurransen Tall Ships Race, var på vei fra Aarhus til Helsingfors da den begynte å ta inn vann, og sank torsdag.

Nederlenderen omkom da han sammen med to andre besetningsmedlemmer fra båten Wylde Swan prøvde å redde skøyta før den sank. Han skal ha sittet fast i riggen på Wyvern da den sank klokken 9.37 torsdag.

Det er startet en pengeinnsamling for å få båten hevt og brakt tilbake til Stavanger. Skuta ble sjøsatt i 1897 og eies av Stavanger maritime museum. (©NTB)

Mer å lese på smp.no:
Siste nyheter

Fremmed ubåt funnet i svensk farvann

Stockholm (NTB): En forlist fremmed ubåt er funnet utenfor østkysten av Sverige. Selskapet som fant vraket, tror besetningen fortsatt er om bord.

Dette er verdens ti glemte kriser

Leger Uten Grenser: – Oppmerksomhet hjelper

- Triksing med regnestykket

København by hevder å være på god vei til å bli karbonnøytral innen 2025.

Gresk forsker:

– Avtalen er lagd for å slå feil

Gresk statsviter mener programmet ikke vil lykkes.

Ny rapport skisserer hvordan klimaavtalen bør se ut

Luxemburg/Oslo (NTB-Hans-Olav Rise): En ny rapport peker på konkrete punkter som må være med i klimaavtalen i Paris. Rapporten ble lagt fram under ministermøtet i Luxemburg for de store utslippslandene i verden.