(Foto: Sjöfartsverket)

Foto: Sjöfartsverket

Omkommet nederlender hentet opp av Østersjøen

Den svenske kystvakta hentet søndag opp nederlenderen som omkom i forbindelse med at den norske seilbåten Wyvern gikk ned i Østersjøen torsdag.

Wyvern er søsterskuta til "Wyvern av Aalesund". Den originale "Wyvern" er en eldre Colin Archer-skute med mannskap fra Stavanger.

Les også: Stavanger-skute sank i Østersjøen

Mannen ble funnet midt på dagen søndag, opplyser pressetalsmann Mattias Lindholm i Den svenske kystvakta til Stavanger Aftenblad.

Den svenske Kystvakten lokaliserte båten Wyvern på 50 til 55 meters dyp ved 16.30-tiden lørdag. Mannen ble hentet opp ved hjelp av en fjernstyrt undervannsrobot.

Den 60 fot lange norske seilbåten Wyvern, som deltok i konkurransen Tall Ships Race, var på vei fra Aarhus til Helsingfors da den begynte å ta inn vann, og sank torsdag.

Nederlenderen omkom da han sammen med to andre besetningsmedlemmer fra båten Wylde Swan prøvde å redde skøyta før den sank. Han skal ha sittet fast i riggen på Wyvern da den sank klokken 9.37 torsdag.

Det er startet en pengeinnsamling for å få båten hevt og brakt tilbake til Stavanger. Skuta ble sjøsatt i 1897 og eies av Stavanger maritime museum. (©NTB)

Siste nyheter

FN frykter massakre i beleiret irakisk by

FN advarer om at innbyggerne i den beleirede irakiske byen Amerli kan bli massakrert av krigere fra Den islamske staten (IS) hvis ikke noe raskt gjøres for å redde dem.

Her blir demonstranten påkjørt av en politibil

Politiet grep inn da flere tusen demonstrerte mot Svenskarnas partis valgmøte i Malmö i Sverige lørdag. Flere ble skadd i sammenstøt med politihester.

Vulkanutbrudd i gang på Island

Meteorologer kan ikke utelukke et større utbrudd etter at et lite utbrudd startet nordøst for vulkanen Bardarbunga på Island lørdag.

Hevnangrep truer regjeringsarbeidet i Irak

Mange er drept i flere angrep etter massakren i en sunnimuslimsk moské i Irak. Hevnangrepene truer arbeidet med en ny samlingsregjering.

Her bombes IS-ekstremistene av USA

Over kan du se en frigitt video som viser hvordan USA bidro med luftangrep da Mosul-demningen ble gjenerobret denne uken.

Hedrer Rønneberg med utstilling

Det enkle teltet Joachim Rønneberg og hans medhjelpere bodde i før Fieldfarehytta i Tafjordfjella ble bygd er blikkfang i utstillingslokalet. Rundt fortelles historier om krig og heltedåd i tekst og bilder.

Krever kortreist mat

Anniken akter ikke å klusse med kortreistkonseptet. På «Kaffe og kos» skal det være lokalt og hjemmelaga.

Sunnmøringer styrerstreikende lærere

– Det er så mange med sunnmørsbakgrunn involvert at vi helst ikke vil snakke om det, smiler Kolbjørg Ødegaard.

Antidoping Norge vil politianmelde dopingbrukere

Brukere av dopingpreparater går en risikabel fremtid i møte. Både i idretten og på treningssentre.

Hareide møter fjorårets finalist

Sjekk hvilke lag som møtes i Champions League.

Her bor det flest lottomillionærer

Sjekk hvor de oftest vinner storgevinster i Lotto.

Politiet: - Sørg for å ha nok bensin

Lei av at bilister får motorstans inne i Ålesundstunnelene.