Tips oss

Tips oss på 95 400 400

  • Ring 95 400 400
  • Send e-post til 95400400@smp.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 95400400
(Foto: Sjöfartsverket)

Foto: Sjöfartsverket

Omkommet nederlender hentet opp av Østersjøen

Den svenske kystvakta hentet søndag opp nederlenderen som omkom i forbindelse med at den norske seilbåten Wyvern gikk ned i Østersjøen torsdag.

Wyvern er søsterskuta til "Wyvern av Aalesund". Den originale "Wyvern" er en eldre Colin Archer-skute med mannskap fra Stavanger.

Les også: Stavanger-skute sank i Østersjøen

Mannen ble funnet midt på dagen søndag, opplyser pressetalsmann Mattias Lindholm i Den svenske kystvakta til Stavanger Aftenblad.

Den svenske Kystvakten lokaliserte båten Wyvern på 50 til 55 meters dyp ved 16.30-tiden lørdag. Mannen ble hentet opp ved hjelp av en fjernstyrt undervannsrobot.

Den 60 fot lange norske seilbåten Wyvern, som deltok i konkurransen Tall Ships Race, var på vei fra Aarhus til Helsingfors da den begynte å ta inn vann, og sank torsdag.

Nederlenderen omkom da han sammen med to andre besetningsmedlemmer fra båten Wylde Swan prøvde å redde skøyta før den sank. Han skal ha sittet fast i riggen på Wyvern da den sank klokken 9.37 torsdag.

Det er startet en pengeinnsamling for å få båten hevt og brakt tilbake til Stavanger. Skuta ble sjøsatt i 1897 og eies av Stavanger maritime museum. (©NTB)

Mer å lese på smp.no:
Siste nyheter

Passasjerfly savnet i Indonesia

Et passasjerfly med 54 personer om bord er savnet.

Nye funn av flydeler på Réunion

Kuala Lumpur (NTB-AFP-Reuters): Analysene av vingeklaffen som ble funnet på Réunion, viser at den stammer fra det savnede MH370-flyet. Torsdag dukket det opp nye vrakrester på den franske øya.

Ny Suez-kanal klar til åpning

På rekordtid har Egypt bygget en splitter ny Suez-kanal, i håp om at dette skal styrke både landets økonomi og regimets legitimitet.

Børsen i Aten stuper fra start

Etter å ha vært stengt i fem uker, åpnet børsen i Aten med en nedgang på nesten 23 prosent mandag.