(Foto: Sjöfartsverket)

Foto: Sjöfartsverket

Omkommet nederlender hentet opp av Østersjøen

Den svenske kystvakta hentet søndag opp nederlenderen som omkom i forbindelse med at den norske seilbåten Wyvern gikk ned i Østersjøen torsdag.

Wyvern er søsterskuta til "Wyvern av Aalesund". Den originale "Wyvern" er en eldre Colin Archer-skute med mannskap fra Stavanger.

Les også: Stavanger-skute sank i Østersjøen

Mannen ble funnet midt på dagen søndag, opplyser pressetalsmann Mattias Lindholm i Den svenske kystvakta til Stavanger Aftenblad.

Den svenske Kystvakten lokaliserte båten Wyvern på 50 til 55 meters dyp ved 16.30-tiden lørdag. Mannen ble hentet opp ved hjelp av en fjernstyrt undervannsrobot.

Den 60 fot lange norske seilbåten Wyvern, som deltok i konkurransen Tall Ships Race, var på vei fra Aarhus til Helsingfors da den begynte å ta inn vann, og sank torsdag.

Nederlenderen omkom da han sammen med to andre besetningsmedlemmer fra båten Wylde Swan prøvde å redde skøyta før den sank. Han skal ha sittet fast i riggen på Wyvern da den sank klokken 9.37 torsdag.

Det er startet en pengeinnsamling for å få båten hevt og brakt tilbake til Stavanger. Skuta ble sjøsatt i 1897 og eies av Stavanger maritime museum. (©NTB)

Mer å lese på smp.no:
Leses nå:

Forsiden nå:

Ukrainsk sjåfør: Frifinnes for uaktsomt drap

I en ny dom fra Sunnmøre tingrett frifinnes sjåføren for uaktsomt drap. Han dømmes imidlertid for å ha kjørt uforsiktig.

Inntektene frå eigedomsskatten sviktar

Skattesjokk for liten kommune

Dramatisk melding til politikarane i Norddal: Neste år får dei seks millionar mindre i skatteinntekter.

Raumabanen: Legger ned godstoget

Green Cargo legger ned godstoget, melder Åndalsnes avis.

Jakten på julegrana

Blir det ditt grantre som skal stå å skinne på på Sankten denne jula?

Arbeidsløysa:

Møre og Romsdal aukar mest

Møre og Romsdal har hatt den største auka blant fylka det siste året med ei auke på 13,2 prosent arbeidslause. Talet for heile landet går ned.

E136

Trailervelt på Lesja

En person skal være skadd.