(Foto: Sjöfartsverket)

Foto: Sjöfartsverket

Omkommet nederlender hentet opp av Østersjøen

Den svenske kystvakta hentet søndag opp nederlenderen som omkom i forbindelse med at den norske seilbåten Wyvern gikk ned i Østersjøen torsdag.

Wyvern er søsterskuta til "Wyvern av Aalesund". Den originale "Wyvern" er en eldre Colin Archer-skute med mannskap fra Stavanger.

Les også: Stavanger-skute sank i Østersjøen

Mannen ble funnet midt på dagen søndag, opplyser pressetalsmann Mattias Lindholm i Den svenske kystvakta til Stavanger Aftenblad.

Den svenske Kystvakten lokaliserte båten Wyvern på 50 til 55 meters dyp ved 16.30-tiden lørdag. Mannen ble hentet opp ved hjelp av en fjernstyrt undervannsrobot.

Den 60 fot lange norske seilbåten Wyvern, som deltok i konkurransen Tall Ships Race, var på vei fra Aarhus til Helsingfors da den begynte å ta inn vann, og sank torsdag.

Nederlenderen omkom da han sammen med to andre besetningsmedlemmer fra båten Wylde Swan prøvde å redde skøyta før den sank. Han skal ha sittet fast i riggen på Wyvern da den sank klokken 9.37 torsdag.

Det er startet en pengeinnsamling for å få båten hevt og brakt tilbake til Stavanger. Skuta ble sjøsatt i 1897 og eies av Stavanger maritime museum. (©NTB)

Siste nyheter

– Stemmer ja

Og neste år skal britene ut av EU også!

12 fiskere døde i kollisjon med Midsund-tråler:

Skyldspørsmålet etter skipsulykke ikke fastslått

Et halv år etter skipstragedie er det ikke konkludert med hvem som hadde skyld i ulykken.

Skolestart på Gazastripen

700.000 barn på Gazastripen kunne søndag ta fatt på et nytt skoleår. Skolestarten var imidlertid to uker forsinket på grunn av ødeleggelsene etter den israelske krigføringen i sommer.

Cameron lover å ta Haines' bødler

Storbritannia er rystet over IS' drap på hjelpearbeideren David Haines (44), og statsminister David Cameron sier de ansvarlige vil bli stilt til ansvar.

Valget i Sverige i gang

Valglokalene i Sverige åpnet søndag morgen til et valg som trolig ender med regjeringsskifte.

Har sendt Northug-saken til retten

Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes har i dag gjort seg ferdig med Northug-saken. Den er sendt til retten som tilståelsessak.

Sjekk hvilken olje de er ristet i

Se vår store test av peanutter.

Rekordmange drillutøvarar til Kick Off 2014

Heile 65 drillutøvarar er meldt til korpssamlinga i Brattvåg denne helga. Det er dobbelt så mange som vanleg.