Tips oss

Tips oss på 95 400 400

  • Ring 95 400 400
  • Send e-post til 95400400@smp.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 95400400
(Foto: Sjöfartsverket)

Foto: Sjöfartsverket

Omkommet nederlender hentet opp av Østersjøen

Den svenske kystvakta hentet søndag opp nederlenderen som omkom i forbindelse med at den norske seilbåten Wyvern gikk ned i Østersjøen torsdag.

Wyvern er søsterskuta til "Wyvern av Aalesund". Den originale "Wyvern" er en eldre Colin Archer-skute med mannskap fra Stavanger.

Les også: Stavanger-skute sank i Østersjøen

Mannen ble funnet midt på dagen søndag, opplyser pressetalsmann Mattias Lindholm i Den svenske kystvakta til Stavanger Aftenblad.

Den svenske Kystvakten lokaliserte båten Wyvern på 50 til 55 meters dyp ved 16.30-tiden lørdag. Mannen ble hentet opp ved hjelp av en fjernstyrt undervannsrobot.

Den 60 fot lange norske seilbåten Wyvern, som deltok i konkurransen Tall Ships Race, var på vei fra Aarhus til Helsingfors da den begynte å ta inn vann, og sank torsdag.

Nederlenderen omkom da han sammen med to andre besetningsmedlemmer fra båten Wylde Swan prøvde å redde skøyta før den sank. Han skal ha sittet fast i riggen på Wyvern da den sank klokken 9.37 torsdag.

Det er startet en pengeinnsamling for å få båten hevt og brakt tilbake til Stavanger. Skuta ble sjøsatt i 1897 og eies av Stavanger maritime museum. (©NTB)

Siste nyheter

Åtte barn funnet drept i bolighus i Australia

Det er uklart hvem som drepte åtte barn i en forstad i Queensland nordøst i Australia fredag, men politiet sier situasjonen er under kontroll.

Kina holdt flest journalister fengslet i 2014

New York (NTB-DPA): Kina holdt flere journalister fengslet i 2014 enn noe annet land, ifølge en rapport fra Komiteen for å beskytte journalister som ble offentliggjort onsdag.

Pakistan sørger etter skolemassakre

Peshawar (NTB-AFP-Reuters): En tre dagers landesorg i Pakistan ble innledet onsdag etter at 132 elever og ni ansatte ved en skole i Peshawar ble drept av Taliban-opprørere dagen i forveien.

Pakistan:

Over 126 døde i skole-angrep

126 skoleelever og lærere er døde etter angrepet mot skolen i Peshawar nord i Pakistan. 122 er skadd, opplyser provinsmyndighetene.

Fredsprisvinnerne ber Norge ta ansvar

Fredsprisvinnerne oppfordrer Norges regjering til å ta på seg ledertrøya i kampen for barns rettigheter i verden.