(Foto: Sjöfartsverket)

Foto: Sjöfartsverket

Omkommet nederlender hentet opp av Østersjøen

Den svenske kystvakta hentet søndag opp nederlenderen som omkom i forbindelse med at den norske seilbåten Wyvern gikk ned i Østersjøen torsdag.

Wyvern er søsterskuta til "Wyvern av Aalesund". Den originale "Wyvern" er en eldre Colin Archer-skute med mannskap fra Stavanger.

Les også: Stavanger-skute sank i Østersjøen

Mannen ble funnet midt på dagen søndag, opplyser pressetalsmann Mattias Lindholm i Den svenske kystvakta til Stavanger Aftenblad.

Den svenske Kystvakten lokaliserte båten Wyvern på 50 til 55 meters dyp ved 16.30-tiden lørdag. Mannen ble hentet opp ved hjelp av en fjernstyrt undervannsrobot.

Den 60 fot lange norske seilbåten Wyvern, som deltok i konkurransen Tall Ships Race, var på vei fra Aarhus til Helsingfors da den begynte å ta inn vann, og sank torsdag.

Nederlenderen omkom da han sammen med to andre besetningsmedlemmer fra båten Wylde Swan prøvde å redde skøyta før den sank. Han skal ha sittet fast i riggen på Wyvern da den sank klokken 9.37 torsdag.

Det er startet en pengeinnsamling for å få båten hevt og brakt tilbake til Stavanger. Skuta ble sjøsatt i 1897 og eies av Stavanger maritime museum. (©NTB)

Siste nyheter

Forsvarsstyrker satt inn etter ubåtalarm i Stockholm

Forsvaret har satt inn store ressurser på land, i lufta og til vanns etter at en troverdig kilde varslet om undervannsaktivitet i skjærgården utenfor Stockholm.

Kraftig syklon har truffet kysten av India

Minst tre personer har mistet livet.

- Barnas stemme må bli hørt, de må bli lyttet til

Tidenes yngste fredsprisvinner Malala Yousafzai sier hun deler prisen med alle verdens barn

Ga bort flere tonn Snøfrisk gratis

Russlands importforbud skaper problemer for Tine. Nå har selskapet gitt bort flere tonn av smøreosten Snøfrisk beregnet på det russiske markedet.