(Foto: Sjöfartsverket)

Foto: Sjöfartsverket

Omkommet nederlender hentet opp av Østersjøen

Den svenske kystvakta hentet søndag opp nederlenderen som omkom i forbindelse med at den norske seilbåten Wyvern gikk ned i Østersjøen torsdag.

Wyvern er søsterskuta til "Wyvern av Aalesund". Den originale "Wyvern" er en eldre Colin Archer-skute med mannskap fra Stavanger.

Les også: Stavanger-skute sank i Østersjøen

Mannen ble funnet midt på dagen søndag, opplyser pressetalsmann Mattias Lindholm i Den svenske kystvakta til Stavanger Aftenblad.

Den svenske Kystvakten lokaliserte båten Wyvern på 50 til 55 meters dyp ved 16.30-tiden lørdag. Mannen ble hentet opp ved hjelp av en fjernstyrt undervannsrobot.

Den 60 fot lange norske seilbåten Wyvern, som deltok i konkurransen Tall Ships Race, var på vei fra Aarhus til Helsingfors da den begynte å ta inn vann, og sank torsdag.

Nederlenderen omkom da han sammen med to andre besetningsmedlemmer fra båten Wylde Swan prøvde å redde skøyta før den sank. Han skal ha sittet fast i riggen på Wyvern da den sank klokken 9.37 torsdag.

Det er startet en pengeinnsamling for å få båten hevt og brakt tilbake til Stavanger. Skuta ble sjøsatt i 1897 og eies av Stavanger maritime museum. (©NTB)

Siste nyheter

Stoltenberg starter NATO-jobben

Kontorstolen er testet, bildene av familien inspisert. Hverdagen starter umiddelbart for Jens Stoltenberg fra nye kontorer i NATO.

Protester i Hongkong på Kinas nasjonaldag

Hongkong (NTB-AFP-DPA): Demonstranter vendte ryggen til det kinesiske flagget da det ble hevet i Hongkong på den kinesiske nasjonaldagen.

IS rykker fram mot viktig kurdisk by i Nord-Syria

IS-opprørere rykker stadig nærmere Syrias tredje største kurdiske by. Militante kurdere i Tyrkia ber enda en gang om mobilisering mot de ytterliggående islamistene.

Grønt håp foran historisk klimatoppmøte

Frivillige klimatiltak og fallende priser på fornybar energi tenner et grønt håp foran klimatoppmøtet i New York.

Øystaten Kiribati kan ligge under vann i 2050

Forskere anslår at stillehavsstaten Kiribati kommer til å ligge under vann i 2050 dersom klimaendringene fortsetter som nå. – Vi trenger hjelp, sier landets president Anote Tong.

Standal flytter

Ørstingen har vært trofast mot Hødd siden 2009. Nå skal han på klubbjakt i Oslo.

Hareide i ordkrig med Real Madrid-legende

Nordmannen blir stemplet som respektløs etter sine siste uttalelser.

Tek avstand frå latterleggjering

Meiner politiet bør få ros - ikkje ris for Twitter-meldingar på nynorsk.

Lar hele konserten gå i Dass

Ola Bremnes, Ålesund kirkekor og dikterpresten i storsatsing.

Stoltenberg starter NATO-jobben

Kontorstolen er testet, bildene av familien inspisert. Hverdagen starter umiddelbart for Jens Stoltenberg fra nye kontorer i NATO.

Kva kommunar har flest og færrast kvinner:

Menn veljer menn

Det er ein av årsakene til at det er få kvinner i lokalpolitikken.