Tips oss

Tips oss på 95 400 400

  • Ring 95 400 400
  • Send e-post til 95400400@smp.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 95400400
(Foto: Sjöfartsverket)

Foto: Sjöfartsverket

Omkommet nederlender hentet opp av Østersjøen

Den svenske kystvakta hentet søndag opp nederlenderen som omkom i forbindelse med at den norske seilbåten Wyvern gikk ned i Østersjøen torsdag.

Wyvern er søsterskuta til "Wyvern av Aalesund". Den originale "Wyvern" er en eldre Colin Archer-skute med mannskap fra Stavanger.

Les også: Stavanger-skute sank i Østersjøen

Mannen ble funnet midt på dagen søndag, opplyser pressetalsmann Mattias Lindholm i Den svenske kystvakta til Stavanger Aftenblad.

Den svenske Kystvakten lokaliserte båten Wyvern på 50 til 55 meters dyp ved 16.30-tiden lørdag. Mannen ble hentet opp ved hjelp av en fjernstyrt undervannsrobot.

Den 60 fot lange norske seilbåten Wyvern, som deltok i konkurransen Tall Ships Race, var på vei fra Aarhus til Helsingfors da den begynte å ta inn vann, og sank torsdag.

Nederlenderen omkom da han sammen med to andre besetningsmedlemmer fra båten Wylde Swan prøvde å redde skøyta før den sank. Han skal ha sittet fast i riggen på Wyvern da den sank klokken 9.37 torsdag.

Det er startet en pengeinnsamling for å få båten hevt og brakt tilbake til Stavanger. Skuta ble sjøsatt i 1897 og eies av Stavanger maritime museum. (©NTB)

Mer å lese på smp.no:
Leses nå:

Forsiden nå:

Skal øve på flodbølga

Neste år skal lokale og sentrale aktørar, offentlege og private, samlast i Geiranger for å gjennomføre ei storøving. Målet er å vere best mogeleg budd på ei flodbølge i området.

Milliardøkning i lakselusutgifter

Lakselus vil trolig koste norske oppdrettere nærmere 5 milliarder kroner i 2015, en økning på 50 prosent fra i fjor.

Drømmer om strømdrevet hurtigrute

Konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten håper at neste generasjons hurtigruter skal kunne seile lydløst og batteridrevet langs norskekysten.

Kjemper for å få tilbake førerkortet:

- Maktmisbruk fra politiet

Utenlandsk bilist stiller seg uforstående til siktelse for uforsvarlig kjøring.

Volda-lege sa nei til heider frå Helse Møre og Romsdal

Overlege avslo eigen avskjedsmiddag

Medan helsetoppane sat i avskjedsmiddag i etasjen under, jobba hovudpersonen ufortrødent med sine pasientar. – Eg protesterer!

NVE:

Nå er det fare for snøskred

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) varsler om fare for snøskred på Vestlandet og i Nord-Norge de neste dagene.