Tips oss

Tips oss på 95 400 400

  • Ring 95 400 400
  • Send e-post til 95400400@smp.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 95400400
(Foto: Sjöfartsverket)

Foto: Sjöfartsverket

Omkommet nederlender hentet opp av Østersjøen

Den svenske kystvakta hentet søndag opp nederlenderen som omkom i forbindelse med at den norske seilbåten Wyvern gikk ned i Østersjøen torsdag.

Wyvern er søsterskuta til "Wyvern av Aalesund". Den originale "Wyvern" er en eldre Colin Archer-skute med mannskap fra Stavanger.

Les også: Stavanger-skute sank i Østersjøen

Mannen ble funnet midt på dagen søndag, opplyser pressetalsmann Mattias Lindholm i Den svenske kystvakta til Stavanger Aftenblad.

Den svenske Kystvakten lokaliserte båten Wyvern på 50 til 55 meters dyp ved 16.30-tiden lørdag. Mannen ble hentet opp ved hjelp av en fjernstyrt undervannsrobot.

Den 60 fot lange norske seilbåten Wyvern, som deltok i konkurransen Tall Ships Race, var på vei fra Aarhus til Helsingfors da den begynte å ta inn vann, og sank torsdag.

Nederlenderen omkom da han sammen med to andre besetningsmedlemmer fra båten Wylde Swan prøvde å redde skøyta før den sank. Han skal ha sittet fast i riggen på Wyvern da den sank klokken 9.37 torsdag.

Det er startet en pengeinnsamling for å få båten hevt og brakt tilbake til Stavanger. Skuta ble sjøsatt i 1897 og eies av Stavanger maritime museum. (©NTB)

Siste nyheter

Marita skal kjempe mot ebola

Ei norsk gruppe med helsearbeidarar er nettopp komne heim frå England. Her har dei fått opplæring i korleis dei skal kjempe mot ebola. Ei av dei er 32 år gamle Marita Solli frå Stranda.

Ukraina: Russiske soldater krysser grensen

Kiev (NTB-AFP): Den ukrainske hæren rapporterer søndag om «intensive» bevegelser av soldater og utstyr fra Russland inn i de separatistkontrollerte områdene i Øst-Ukraina.

IS drepte over 200 stammefolk i Irak de siste dagene

Den islamske staten (IS) har tatt livet av mer enn 200 stammefolk i Anbar-provinsen vest i Irak de siste dagene, ifølge tjenestemenn.

Én død og én skadd da romfly styrtet

Los Angeles/Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst): En person omkom og en ble skadd da romflyet SpaceShipTwo styrtet under en testflygning over Mojaveørkenen i USA fredag.

Håper på fiskeeventyr

Fangst til seks millionar gir feber.

Ga Aksel Lund Svindal gåsehud:

Solevågs drømmestart

Pårørende får friminutt

Ønsker frivillige som kan avlaste pårørende til mennesker med demens.