(Foto: Sjöfartsverket)

Foto: Sjöfartsverket

Omkommet nederlender hentet opp av Østersjøen

Den svenske kystvakta hentet søndag opp nederlenderen som omkom i forbindelse med at den norske seilbåten Wyvern gikk ned i Østersjøen torsdag.

Wyvern er søsterskuta til "Wyvern av Aalesund". Den originale "Wyvern" er en eldre Colin Archer-skute med mannskap fra Stavanger.

Les også: Stavanger-skute sank i Østersjøen

Mannen ble funnet midt på dagen søndag, opplyser pressetalsmann Mattias Lindholm i Den svenske kystvakta til Stavanger Aftenblad.

Den svenske Kystvakten lokaliserte båten Wyvern på 50 til 55 meters dyp ved 16.30-tiden lørdag. Mannen ble hentet opp ved hjelp av en fjernstyrt undervannsrobot.

Den 60 fot lange norske seilbåten Wyvern, som deltok i konkurransen Tall Ships Race, var på vei fra Aarhus til Helsingfors da den begynte å ta inn vann, og sank torsdag.

Nederlenderen omkom da han sammen med to andre besetningsmedlemmer fra båten Wylde Swan prøvde å redde skøyta før den sank. Han skal ha sittet fast i riggen på Wyvern da den sank klokken 9.37 torsdag.

Det er startet en pengeinnsamling for å få båten hevt og brakt tilbake til Stavanger. Skuta ble sjøsatt i 1897 og eies av Stavanger maritime museum. (©NTB)

Siste nyheter

Unntakstilstand i ebolarammede Sierra Leone

Freetown (NTB-Reuters-AFP): Regjeringen i Sierra Leone har innført unntakstilstand for å bekjempe ebolaepidemien i landet. Også Liberia har innført strenge tiltak mot sykdommen.

– 20 drept i angrep mot FN-skole på Gazastripen

Krigen på Gazastripen fortsetter på 23. dagen. Onsdag morgen ble 20 personer drept i et israelsk bombeangrep mot en FN-skole på Gazastripen.

Stormark: – Flere tjenester meldte om trussel mot Norge

Flere etterretningstjenester meldte omtrent samtidig at det var oppstått en umiddelbar terrortrussel mot Norge i forrige uke, ifølge terrorekspert Kjetil Stormark.

Hardt bombardement av Gazastripen

Tel Aviv (NTB-DPA-Reuters): Drønnene gjallet over Gazastripen i et omfattende bombardement natt til tirsdag. Israel forbereder seg på en langvarig konflikt.

FN: – Nedskyting av fly kan være krigsforbrytelse

Nedskytingen av Malaysia Airlines-flyet over Øst-Ukraina kan være en krigsforbrytelse, påpeker FNs menneskerettssjef Navi Pillay.

«Se hva jeg kan!»:

Løper utfor fjell

Tar raskeste rute ned – og segler rundt flere ganger undervegs.

Søskenlag imponerte

De skulle egentlig bare se eldre søsken spille, men så fikk Herds yngste garde stille eget lag på Ekebergsletta.

Kvinner fikk ikke bære sverd

Sverd ble av vikingene sett på som en svært potent mannsattributt.

Gamle stjerner til ny superliga

India har blitt den nye destinasjonen for fotballspillere som ønsker et siste eventyr på tampen av karriera.

Norway cup:

Herd vant på TV

2-1 kampen ble sendt direkte på TV2.

Bil av vegen ved Vikebukt

Skal ikke være personskade.

Eldre mann vingla på vegen

Politiet drog inn førarkortet.