Det gikk med andre ord hardt for seg i lokal 4. divisjon i kveld.

20 minutter var spilt da Emmanuel Mendy - ifølge Emblems Twitter - «tok knekken» på keeper Alexandru Ionut Barboiu med knottene først.

- Tvilsom dømming, meldte Bergsøy på sin Twitter-konto.

- Ballen blir stusset gjennom, slik at vår keeper kommer ut og fanger ballen. Likevel fullfører Bergsøy-spilleren med to strake bein. Det burde jo vært et soleklart rødt kort, sier Emblem-trener Sindre Knutsen etter oppgjøret til smp.no.

Resultatet ble uansett gult kort nummer to til Emmanuel Mendy og dermed rødt kort. Barboiu fullførte omgangen, men i pausen ble smertene verre.

- Han er en tøffing, men smertene ble for store til at han kunne fullføre, forklarer Sindre Knutsen.(NB: I førsteutkastet på denne saken ble det hevdet fra Emblem-hold at knotten til Bergsøys spiller skal ha stått igjen i armen på Emblems målvakt. Det viste seg naturligvis ikke å stemme).

Mendy - som tidligere har spilt for Liverpool - ble hentet til Bergsøy i sommer. Forventningene var store da, men hittil har han først og fremst markert seg med to utvisninger på fire kamper. Riktig nok hører det med til at utvisningen i debuten var av det uheldige slaget etter at dommeren mente han sparket bort ballen ved hans andre gule kort.

Bergsøy vant likevel

Men til tross for utvisning etter 20 minutter ga Bergsøy ikke opp. Craig Rodgers ga Bergsøy ledelsen 1-0 etter 37 minutter. Like før pause utlignet imidlertid Sondre Hamnøy til 1-1.

Selv om det var Emblem som hadde flest spillere på banen, var det Bergsøy som fikk det neste målet. 2-1 kom ved Marius Sporstøl etter 67 minutter.

Igjen utlignet Emblem ganske kjapt. Denne gang ved Elias Dahlberg.

Oppgjøret virket en stund å gå mot 2-2, men ni minutter før slutt rotet Emblem det til i bakerste rekke. Bergsøy takket og bukket og satte inn 3-2.

Helt på tampen avgjorde Bergsøy det hele ved å punktere kampen til 4-2.

VI FØLGER LOKALFOTBALLEN: Slik gikk det i kveld

Volda rotet det til

Ytterligere to kamper ble spilt i lokal 4. divisjon i kveld.

I Larsgården var nedrykkstruede Norborg lenge fullt på høyde med Rollon. Men to kjappe mål av Rollon etter en drøy halvtime, signert henholdsvis Daniel Gjerde og Jonas Nordal, sørget for at et effektivt Rollon-lag ledet 2-0 til pause.

I andreomgang hadde Rollon egentlig full kontroll. Etter 64 minutter stanget Lage Haadem inn 3-0 etter en corner. Det ble også sluttresultatet.

Den siste kampen fredag kveld ble spilt på Volda stadion. Der sjokkåpnet gjesstene Sykkylven med to kjappe mål. Først satte Ole-Thomas Kulseth inn 1-0 etter ti minutter, og så lobbet Glen Ørjan Johannessen inn 2-0 etter 17 minutter.

Volda kom seg etter sjokkåpningen. Ett mål hver av Eskild Dagfinrud og Stian Finnøy gjorde at det sto 2-2 til pause.

Mens målene rant inn i førsteomgang, var det langt mer sjansefattig etter hvilen. Volda kom til et par forsøk på slutten av kampen, men det endte til slutt 2-2.

Emblem-keeper Alexandru Ionut Barboiu er en hardhaus. Han fullførte førsteomgang til tross for stemplingen han ble påført etter 20 minutter. Foto: Emblem ILs Twitter