Herman V. Aurdal fra Sykkylven IL tok en soleklar gullmedalje i slegge for gutter 15 år under andre dag av ungdomsmesterskapet i friidrett lørdag.

Han kastet 54.74 meter i sitt lengste, om lag tre meter bak personlig rekord. Men Herman kastet 22 meter (!) lenger enn sølvvinner Steffen Fjellestad, Fjellhug/Vereide, som fikk opp 32.16 meter.

Aurdal tok sølv i fredagens diskosøvelse og fulgte altså opp med gull i slegge.

Warholms fjerde gull

Karsten Warholm fortsetter også sin gullsanking i Haugesund.

Fredag vant han 110 m hekk, 400 meter og lengde, lørdag løp han sitt debutløp på 400 meter hekk og var sjølsagt i særklasse best også på denne distansen.

52,50 sekunder noterte Karsten fra Dimna IL. Han var 3,5 sekunder foran sølvvinneren på distansen – ren utklassing.

Sølv til Skavnes Våge

Fra lørdagens øvelser tar vi med at Tobias Skavnes Våge, Dimna, sikret seg sølvmedalje på 300 meter hekk i 17-årsklassen. Fredag tok han gull på korthekken, lørdag ble det sølv på tida 40,40.

Sølv fikk også Toralv Opsal, Ålesund FIK, på 100 meter hekk. 16-åringen løp på 14,18, 8/100 bak gullvinner Sondre Rinde, Gneist. Opsal sikret to gull fredag; på 300 m hekk og i høyde.

Lillesøster Åshild Opsal tok 4. plass i slegge lørdag (15 år), samme plassering ble det i finalen på 80 m hekk.

4. plass også til Kristina Thunem, Fiskå i kule (J16), samme plassering til Julie Heiervang Johnsen, Ålesund, i spyd for jenter 18/19 år.

Gull til Stryn

Og så sikret Ingar Hjelle, Oppstryn, gull til Nordfjord etter at han vant en meget spennende høydekonkurranse i 15-årsklassen.

Tre gutter stod med 179 cm da konkurransen var over, men Hjelle gikk over i første forsøk som den eneste og dermed gull til gutten fra Stryn.