Hun var soleklar favoritt på forhånd. Og Martine fra Stordal IL var i særklasse best under første dag av junior-NM på ski.

- Jeg hadde veldig bra ski og sjøl om føret var tungt, fikk jeg gode sekunderinger helt fra starten av. Det var tøft på slutten, men jeg forsøkte å gå med kontroll, sa en svært fornøyd 18-åring.

Som vant i utklassingsstil med 1.39 minutter (!) til skiskytter Kristina Skjevdal, Røros, som kapret sølvet foran Marthe Mæhlum Johansen, Østre Toten.

Vinnertida var rett i overkant av halvtimen og da skjønner alle at Lorgen Øvrebust nærmest lekte med konkurrentene på det blytunge føret.

I menn 17 år ble det en sterk bronsemedalje til Jon Rolf Skamo Hope, Hyen. - Det var som å gå i sukker, helt håpløse forhold. Men pallplassering er jeg fornøyd med, sa 17-åringen som går på Norsk Toppidrettsgymnas på Geilo.

Ingvild Øye, Hovdebygda, fikk en flott 9. plass i kvinner 19-20 år.

- Jeg er fornøyd med løpet og plasseringa, sa Ingvild.

Ingrid Nerem og Sigrid Ertresvåg Jakobsen, begge Emblem, ble nr. 28 og 34 i K17 år, mens Iver Mathias Linge Glomnes, Valldal, fikk en respektabel 44. plass blant 200 løpere i M19-20 år.