Stordal Cup arrangeres for 34. året på rad, ei fotballturnering for gutter og jenter i alderen 6-16 år. Rundt 1000 spillere vil være i aksjon lørdag og søndag.

Men helga i Stordal er langt mer enn bare ei fotballturnering for den yngre garde.

–  Stordal Skolekorps skal først i aksjon, de innleder med fengende musikk før 5.divisjonskampen mellom Stordal og Sæbø fredag kveld. Før SFO og biblioteket skal vise fram et dukketeater de har øvd på.

Idol-deltaker Maria Holand Tøsse skal ha med seg drøye 30 barn til å synge ettersom hun har vært ansvarlig for et sangseminar, forteller Bjørg Jacobsen.

Hun er sjef for helgas store «happening» i Stordal, og har med seg imponerende 250 frivillige, det vil si en fjerdedel av Stordals befolkning!

–  Vi får bare ja når vi spør om folk vil hjelpe til, sier Jacobsen.

Det blir 5-er og 7-erfotball under sjølve Stordal Cup der hele 91 lag deltar. Og så blir det tradisjonen tro tivoli samt salgs- og utstillingsmesse inne i Stordalshallen der det også er muligheter for å prøve seg i klatreveggen.

– Nytt av året er en mobil hoppbakke som skikretsen har lånt ut til vår hoppgruppe. Så det blir muligheter å teste hoppformen med miniski, sier en entusiastisk Bjørg Jacobsen i Stordal IL.

Rundt 7000 besøkende er ventet til bygda i løpet av fredag, lørdag og søndag.