De norske stafettgutta avsluttet fredag kveld VM i USA (natt til lørdag norsk tid) med å kline til med en ny norsk juniorrekord på 4 x 100m stafett. Tiden ble 40.62, beste europeiske nasjon. Sjarmøretappen var forbehold vår mangekjemper Karsten Warholm fra Dimna IL som tidligere i mesterskapet har bevist at han er i kanonform med gode tider på sine mangekamp-løp.

Press

- Jeg følte et press for å levere for laget når jeg så hvor bra de andre løp. Dette presset og trøkket fra tribunen gjorde at det fløt, og jeg kjente at dette måtte bli en god tid. Det å løpe for et lag er fantastisk gøy, spesielt når alle sitter igjen med en så god følelse, sier Warholm til friidrett.no.

Stafettlaget som besto av Even Meinseth, Amund Høie Sjursen, Jonathan Tetteh Quarcoo og Warholm knuste den 20 år og 3 dager gamle rekorden som ble satt av Bård Venholen, Helge Farbrot, Erlend Sæterstøl og John Ertzgaard. Den gang løp de inn til tiden 40.99.

Best fra Europa

- Det var konongøy, jublet gutta etter løpet. De ble nummer fire i heatet, og beste europeiske lag. Likevel holdt ikke tiden til å gå videre. Konkurransen er tøff, og foran seg hadde de lagene fra sterke sprintnasjoner som Jamaica (39.86), (Trinidad og Tobago 40.32) og Bahamas (40.45) - Tenk hva vi får til neste år når vi får øvd litt mer sammen, sier Even Meinseth til friidrett.no

Even er halvt sunnmøring og sønn av Frank Otto Meinseth fra Ulsteinvik. Mora er Sølvi Olsen Meinseth, tidligere norsk toppsprinter.