Med det som ble omtalt som et Robek-budsjett - 150 kroner skulle rekke til to retter, gikk de lokale politikerene til verks, og i juryen satt det det to matglade herremenn: Jon Henriksen, som i følge han selv stilte mest med tyngde, og oldermann i Kokkenes Matlaug i Møre og Romsdal Johan Nicolaisen som stod for den matfaglige kompetansen.

- Det er faktisk slik at vi sitter her og vurderer om de burde drive med politikk eller mat, så flinke er de sier Nicolaisen. Om maten de lager representerer det de skal komme med av politikk kan Ålesund glede seg, for her er det både spennende og kreative retter på menyen.

Har du spørsmål til dine lokalpolitikere? Det kan du gjøre via tjenesten «Kan du love?»

Eva Vinje Aurdal koste seg framme i matrampelyset.

- Jeg er så glad for at vi politikerne har fått så mange arenaer å formidle politikken vår på. Jeg kan ikke huske at det har vært så mange som arrangert debatter noen gang, og det synes jeg er flott. Det er hektisk å drive valgkamp, heldigvis. Alternativet hadde vært så my verre, at det ikke var noe å snakke om.

Trine Klemetsen ledet konkurransen og tok seg av de praten med politikerne i mellom snittingen av grønnsaker og bruning av fisk.

- Jeg har god tid til å bli ferdig med min rett, forteller Øystein Tvedt. På den måten har jeg god til å prate med deg! Klemetsen smiler, og mener at også de andre må få slippe til.

- Bare kom tilbake, jeg har mer på hjertet, for jeg brenner for denne byen minner Tvedt programlederen på.

Så blir det spennende å se om valgkampen, og ålesundspolitikken blir så god som rettene som ble servert lørdag under Matfestivalen.

Eva Vinje Aurdal stakk av med seieren i kokkekampen etter å ha servert fylt avocado til forrett og laks til hovedrett.

- I tillegg til smak og presentasjon ble deltakerne også vurdert i forhold til ryddighet og slagferdighet, og når det gjelder det siste der var Eva Vinje Aurdal så god at det nok medvirka til seier, sier Henriksen i juryen.