Nytt steg for Kvalen

Jonas Kvalen har skrevet under for ny belgisk toppklubb.

SIGNERTE FOR NY KLUBB: Jonas Kvalen skal spille sandvolleyball sammen med Andreas Takvam i denne drakta i sommer, når Kvalen er fullt ut restituert etter en ankeloperasjon for seks uker siden. Når sandvolleyballsesongen er over venter innendørs volleyball i den belgiske toppklubben Prefaxis Menen. FOTO: PRIVAT 

Sport

22-åringen fra Volda spilte sist sesong for VC Argex Duvel Puurs i den belgiske toppdivisjonen.

Laget endte på 7. plass i grunnspillet og 8. plass i sluttspillet. Der Jonas Kvalen var suveren som poengplukker. Ja, unggutten endte opp som den neste beste av alle spillerne i toppserien hva poengfangst angikk.

- Nå har jeg signert kontrakt med klubben Prefaxis Menen, en klubb som ble nr. 5 i grunnserien og sluttspillet. Men de har sikret seg flere nye spillere, og med den nest beste poengplukkeren fra siste sesong kan det bli en plass helt i toppen, sier en sjølsikker volding.

Flere henvendelser

- Hvorfor falt valget på akkurat denne klubben?

- Jeg hadde henvendelser fra flere av klubbene i den belgiske toppserien, men Prefaxis ga klar beskjed om at jeg vil bli valgt i førstesekseren. Det var avgjørende for min del, at jeg er sikret mye spilletid. Dessuten jobber de med å sikre seg enda en norsk landslagsspiller. Det håper jeg går i orden, sier Kvalen.

At hans nye klubb også skal spille europacup til høsten var tungtveiende for 22-åringen.

Som står bokført med 17 A-landskamper for Norge så langt i karrieren.

Sandvolleyball

- Men først blir det sandvolleyball?

- Ja, jeg skal spille sammen med Andreas Takvam, som spiller ordinær volleyball i den polske toppserien, for klubben Effector Kielce. Han og jeg hadde ambisjoner om å kvalifisere oss til verdensserien i Stavanger, men siden jeg fortsatt ikke kan trene for fullt, går vi glipp av kvalifiseringa i Oslo den 24. og 25. mai, sier Jonas Kvalen.

Han ble operert i en ankel for seks uker siden og opptreninga har ikke gått like smertefritt og kjapt som Kvalen først håpet på.

- Det går opp og ned og jeg får behandlinger etter ankeloperasjonen. Det har blitt mest sykling og svømming, samt noe styrketrening. Men jeg regner med at det blir en del turneringer i Norge og utlandet i løpet av juni og juli, sier Jonas Kvalen om den korte sandvolleyballsesongen som venter.

For 1. august starter oppkjøringa til innendørs volleyballsesong med den nye klubben i Belgia.