Jonatan (30) pigget nesten helt maraton i vinterkulda

Neste år vil Jonatan Arvidsen-Osvik ha med seg flere til å pigge maraton i rullestol.

  Foto: Kjell Vigestad/Kondis

Sport

I mandagens Nyttårsmaraton stilte Jonatan Arvidsen-Osvik (30) fra Mauseidvåg/Solevåg IL opp i rullestol. Han ønsker å vise at folk i rullestol også kan delta og gjøre det bra.

- De andre på startstreken ga meg tommel opp, og folk synes det er bra at vi i rullestol også er med. Det viser at det er mulig for oss også å være med på maraton-løp, sier Arvidsen-Osvik.

Neste år vil han ha med seg enda flere i rullestol på startstreken.

Full fart i to år

Det er ikke første gang Arvidsen-Osvik prøver seg på et maraton, og heller ikke første gang han er med på løypa i Brusdalen. Hans personlige rekord her er i underkant av fire timer.


Finn ut hvem som stakk av med seieren i Nyttårsmaratonet:

Påmeldingene strømmet til i siste liten

 

- Etter 21 kilometer så jeg at jeg lå på 2 timer, mens den personlige rekorden min der er på rundt 1,5 time. Da så jeg at det ble tøft. Det var minus tre grader på det verste og da sleit jeg med blodsirkulasjonen i leggene. Etter hvert går kulden oppover, og da måtte jeg gi meg, forteller Arvidsen-Osvik.

For tre år siden tok Arvidsen-Osvik en slankeoperasjon og gikk ned 60 kilo. Det har han utnyttet til det fulle.

- De to siste åra har jeg pigget aktivt. For meg handler det om å holde meg i aktivitet, komme seg ut og klarne hodet, sier han.

Vil ha med flere

Allerede til sommeren vil Avidsen-Osvik gå på for fullt i samme løype.

- Da er det bar bakke og varmt, og da kan jeg gi mye mer, sier han.

En kamerat skulle egentlig være med å pigge, men han kastet inn håndkleet på forhånd før årets løp etter at Arvidsen-Osvik tok han med på et testløp. Ifølge Arvidsen-Osvik krever et slikt løp like mye teknikk som det krever styrke.

- Det er fullt mulig for folk i rullestol å være med og det vil jeg vise. Jeg håper at vi kan rekruttere flere, sier han.