27.01,7 ble Skamo Hopes vinnertid på 10 km klassisk, det var over minuttet bedre enn nestemann i 18-årsklassen.

Men enda mer imponerende at Skamo Hope slo vinneren i 19.20 år; Johannes Høsflot Klæbo, Byåsaen IL, som fikk 27.24,5 som vinnertid i eldste juniorklasse.

Skamo Hope gikk seg dermed trolig inn i troppen til junior-VM i Romania.

Få siste nytt om sport på Nordvestlandet. Følg SMP-sporten på Facebook!

4. plass for Øvrebust

Dit kommer også Martine Lorgen Øvrebust, Stordal. Som gikk et meget bra løp i klassisk lørdag med 4. plass i jenter 19-20 år.

Martine, som er 19 år i dag, fikk tida 15.45,1, bare åtte sekunder fra bronsen som gikk til Lotta Udnes Weng, Nes Skilag. Hun fikk 15.36,8, mens tvillingsøster Tiril tok sølvet på 15.09,0.

Men ingen kunne tukte klassisk-spesialist Marte Mæhlum Johansen, Østre Toten, som tok gullet med overbevisende 14.59,8.

Mæhlum Johansen og Lorgen Øvrebust er førsteårs juniorer i eldste klasse.

I jenter 18 år ble det en fin 11. plass til Ingrid Nerem, Emblem på 16.51,3.I gutter 17 år fikk Petter Elias Røkke Vestre, Stordal, norgescuppoeng med 30. plass, mens Vegard Røyrhus, Hovdebygda, ble nr. 48 i M18 år, Ole Henrik Lervik, Molde OI, ble nr. 49, Bjørn Erik Langstein, Tomrefjord, nr. 72 og Kornelius Linge Glomnes, Valldal, nr. 88.

I menn 19-20 år ble det 61. plass til Iver Mathis Linge Glomnes, Valldal, og 104. plass til Alexander Løvik Nyheim, Tomrefjord.

Gjør som 25.000 andre - følg smp.no på Facebook

4. PLASS: I likhet med fredagens sprint ble det 4. plass til Martine Lorgen Øvrebust, Stordal, på lørdagens klassiske 5 km på Hovden i Setesdal. Marte Mæhlum Johansen, Østre Toten (til venstre) vant gullet etter et kanonløp. FOTO: JARLE MORDAL