Martine Lorgen Øvrebust fikk en bra åpning på junior-NM ved Gåsbu med 6. plass på 15 km klassisk.

Men avstanden opp til hennes tre landslagskollegaer på seierspallen var stor.

- Skiene var ikke gode, slo Martine fast og fikk støtte av pappa og kretslagstrener Pål Bjørn Øvrebust.

- Det var for dårlig glid og feste kunne vært bedre, slo Pål Bjørn fast. Som tror det var godt for Martine å få en gjennomkjøring etter en lang konkurransepause.

19-åringen har ikke gått renn siden junior-VM i Romania, der stordalsjenta hadde en 12. plass som sin beste plassering.

Tre minutter bak gullvinner

Fredag ble det altså 6. plass med tida 48.47,4 på 15 km, kun ti sekunder fra 4. plass.

Fram til vinner Tiril Udnes Weng, Nes Skilag, var det over tre minutter siden gullet ble vunnet med tida 45.39,4, i klasse 19/20 år.

Tvillingsøster Lotta tok sølv på 46.28,0, mens verdensmesteren på klassisk; Marte Mæhlum Johansen, Østre Toten, ble bronsevinner på 46.45,8.

- Å delta i junior-VM var lærerikt, sier Martine Lorgen Øvrebust etter erfaringa hun fikk med seg fra mesterskapet i Romania nylig.

Nordfjording med sterkt løp

Fra fredagens junior-NM tar vi at Andreas Hetle, Breimsbygda, ble beste nordfjording med 6. plass i klasse M17 år.

En annen nordfjording; Jon Rolf Skamo Hope deltok i VM, og var blant favorittene til gullet i NM.

Men han hadde en elendig dag og var fem minutter bak suverene Vebjørn Hegdal, Larvik, som tok gullet i M18 år. Skamo Hope endte på 40. plass.

Nerem nr. 14

I jenter 18 år ble det 14. til Ingrid Nerem, Emblem, mens klubbvenninne Sigrid Ertesvåg Jakobsen, kom på 19. plass i K18 år.

Lørdag fortsetter NM med fristil, mens søndagen byr på stafetter i et mesterskap med enorm deltakelse.

For lørdag er utrolige 1044 deltakere påmeldt, ikke rart at Norge er verdens ledende langrennsnasjon når vi ser på rekrutteringa i helgens junior-NM på Hedmarken.