- Jeg føler ikke at jeg er sliten.

Sa Martine Lorgen Øvrebust etter målpassering på 5 km fristil under lørdagens øvelse i junior-NM på Vang. Hun fikk ikke ut alt av krefter.

Fredag ble det 6. plass for Martine, men da var hun tre minutter bak gullvinner Tiril Udnes Weng, Nes Skilag, på 15 km klassisk.

Lørdag var hun fem små sekunder bak Marte Mæhlum Johansen, Østre Toten, som kapret bronsemedaljen på tida 13.49,0.

Hun hadde marginene med seg og var 4/10 foran Julie Myhre, Byåsen, mens Lorgen Øvrebust på 5. plass ble klokket inn på 13.54,1.

Tvillingduell

Som på fredag ble det kamp mellom tvillingene Toril og Lotta Udnes Weng fra romeriksklubben Nes Skilag.

Tiril vant andre dag på rad med 13.19,7 som vinnertid lørdag. Lotta noterte 13.24,4. Og de to var altså i særklasse best.

- Lotta tok meg igjen cirka en kilometer fra mål og jeg holdt følge med henne inn til mål. Jeg er fornøyd med løpet i dag, sa Martine Lorgen Øvrebust.

Hun var usikker på formen før NM siden hun ikke har konkurrert siden junior-VM for drøye to uker siden. Det hadde stordalsjenta en 12. plass som best.

Martine var lørdag nest beste 19-åring, bare slått av Mæhlum Johansen. Denne duoen er også juniorer i neste sesong.

I fjor var de best i 18-årsklassen, med Lorgen Øvrebust som vinner av både norgescupen og to NM-gull da.

- Som å puste i et sugerør

Fra lørdagens NM på Vang tar vi med et Emblems Sigrid Ertresvåg Jakobsen og Ingrid Nerem skuffet i 18-årsklassen.

Sigrid sleit med astmaen i den tette tåka som ga fuktig luft.

Hun ble nr. 26 på 15.38,7. - Det var som å puste gjennom et sugerør, sa Sigrid.

Martine Engebretsen, Heming, tok gull på 14.11,4.

I norgescupsprinten i Steinkjer i januar var Sigrid i A-finalen da hun ble nr. 6.

- Det var gjennombruddet for min del, sa Sigrid. Som generelt har hatt fin framgang i vinter.

Tungt for Nerem

Ingrid Nerem ble bare nr. 37.

- Jeg trodde før NM å kunne kjempe om en plass blant de ti beste. Men det gikk veldig tungt, slo Ingrid fast etter ei tid på 15.54,8.

5. plass til skiskytter

I 17-årsklassen gikk skiskytter Sigrid Flo Bødal, Stårheim, inn til en flott 5. plass. Hun fikk tida 14.51,2, mens gullet gikk til Kristine Stavås Skistad, Konnerud, vant gullet på meget sterke 13.59,4.

- Jeg falt tidlig i løpet og mistet mye fart der. Trolig gikk det ti sekunder på fallet, sa 16-årige Sigrid. Som går på Norsk Toppidrettsgymnas i Lillehammer. Og trives der.

Hun er medlem av en skikkelig skifamilie der både storebror Isak og storesøster Heidi fortsatt er aktive, Isak fikk blant annet 5. plass i junior-VM. Og sølv i NM forrige helg i M20-21.

Hetle på 6. plass - igjen

I herreklassene på Vang lørdag var nordfjordingen Andreas Hetle, Breimsbygda, best fra nordvest med 6. plass i M18, samme plassering hadde han også fredag i klassisk.

Skiskytter Erik Kjøl Tornes, Eide IL, fikk en fin 9. plass.