Over 300 deltakere har vært i aksjon i Stavanger fra torsdag til søndag. Aalesunds Svømme- og Livredningsklubb stilte med Sigurd Holten Bøen, Silje Mari Bjørlykke, Oscar Wiik og William Ruud i mesterskapet.

Selv om det er viktig å prestere i kortbane-NM, har trener Glenn Cudmore vært klar på at NM i Stavanger bare var et delmål. Svømmerne skal være i toppform til et internasjonalt storstevne i Stockholm om drøye tre uker.

– Alt i alt er vi meget godt fornøyd med at vi ser utvikling hos hele gjengen. De er blitt sterkere, raskere og bedre teknisk. Vi fikk de svarene vi trengte i kortbane-NM, og svarene var stort sett positive, sier Cudmore til Sunnmørsposten.

– Veldig godt fornøyd

Det ble lange og tøffe dager for svømmerne fra Ålesund, som til slutt reiste hjem med to bronsemedaljer i bagasjen. Sigurd Holten Bøen svømte inn til 55.68 på 100 meter medley på fredag, noe som var 33 hundredeler bak sølvmedaljen. Sindri T. Jakobsson, Lambertseter SK, vant på 54.07.

– Det var en øvelse vi ville Sigurd skulle bruke for å teste ferdighetene sine, så det var veldig kjekt at han slo til med tredjeplass i finalen. Det er vi godt fornøyde med, sier Cudmore.

Flere gode plasseringer

Holte Bøen fikk også med seg fjerdeplass på 100 meter fri (50,20), der han var 22 hundredeler unna en ny bronsemedalje. Samme plassering ble det også på 100 meter butterfly med tiden 53,93. Han fikk også 5. – og 6. plass på 50 meter bryst og 50 meter butterfly.

– Det var høy standard på alle øvelsene til Sigurd, sier treneren.

Opptur for Bjørlykke

Silje Mari Bjørlykke slo til med bronsemedalje på 1500 meter fri på 17.20,80. Majken Smith, Bærumsvømmerne, vant suverent med 16.54,55 foran Astrid Julie Halvorsen fra Skjetten Svømming (17.01,79).

– Tiden er et steg i riktig retning, men vi ser også at det er mulighet å forbedre seg der. Det gikk litt trått i starten, så det var bra å komme tilbake igjen å få med seg en medalje. Det viser at hun har god karakterstyrke etter et tungt 2015. Det lover bra, sier Cudmore.

Han var også godt fornøyd med Bjørlykkes 800 meter fri, der hun tok femteplassen med 9.06,00.

PS! Ålesundsjenta Veronica Bjørlykke, som konkurrerer på Lambertseter SK tok bronse på 100 meter rygg.

Gjør som mer enn 25.000 andre - følg smp.no på Facebook