I fjor løp han 400 meter flatt under det årlige toppstevnet i Norge; Bislett Games. Og da var den gang 19-årige Warholm bare 11/100 fra å sette norsk rekord.

– Jeg løper 400 meter hekk i år fordi dette er en Diamond League-øvelse, forklarer Warholm som fylte 20 år i februar.

Han blir regnet som en av norsk idretts største framtidshåp, uansett idrettsgren.

Ikke umulig

– Kan du makte å sprenge 50-sekundersgrensa på langhekken?

– Jeg ser ikke på det som en umulighet. Før Bislett Games vil jeg trene spesifikk på langhekk, men om det blir noen løp før jeg skal delta under stevnet i Florø, like før Bislett Games, har jeg ikke tatt endelig standpunkt til. Jeg har en viktig eksamen i midten av mai, og må etter det ta litt på sparket, sier en alltid impulsiv Karsten Warholm.

Dimna-gutten tok i fjor gull på både 400 meter flatt og 400 meter hekk under senior-NM i Haugesund. På hekkeøvelsen hadde han en knallhard kamp med Øyvind Strømmen Kjerpeset fra Florø. Sistnevnte er eneste nordmann så langt under 50 sekunder på langhekken med 49,95 sekunder fra 28. juni 2013. Strømmen Kjerpeset og Warholm får begge sjansen mot toppløpere fra utlandet under Bislett Games.

– 49,50 er OL-kravet på langhekken, Karsten. Er det mulig for deg å klare dette i år?

– Det er alltid lett å snakke seg opp. Jeg har alltid sagt at eventuell OL-deltakelse blir en rein bonus for meg dette året. Jeg stresser ikke og vil hele tiden rådføre meg med mine trenere, sier unggutten som er rolig når OL-spørsmålet kommer på agendaen. Han vet at det blir mange sjanser i framtida og Tokyo-OL i 2020 er et langt mer realistisk håp. Da kan han være en medaljekandidat, hvis han fortsetter å ha framgang hvert år framover.

Italia

Warholm er for tida på ti dagers treningsopphold i Italia.

– Vi trener i behagelige temperatur, på en lavlandsbane, sier 20-åringen fra Ulsteinvik. Han flytta i august til Oslo der han har Leif Olav Alnes som trener. Men hans trener i Dimna IL; Arve Hatløy har fortsatt hovedansvaret.