Vant nordisk klatre-mesterskap

Oda Emilie Aagaard Lauridsen (14) vant søndag nordisk mesterskap i buldring for juniorer. Til vanlig er hun og søsteren Marie aktiv i klatreklubben i Ålesund.

Oda Emilie Aagaard Lauridsen (i midten) og Marie Aagaard Lauridsen (t.h.) da de ble hhv. nr. 1 og 3 i norgescupen i fjor.  Foto: Privat

Sport

– Jeg har aldri før deltatt i et nordisk mesterskap. Det var veldig gøy å vinne. Dette er det beste jeg har gjort i konkurranse, sier Oda Emilie på telefon fra Helsinki søndag kveld. I finalen med åtte konkurrenter var det tre fra Norge.

Søsteren Marie Aagaard Lauridsen (15) ble nummer tre i sin klasse, i konkurransen som kalles Nordisk mesterskap i buldring for juniorer.

Begge har hevdet seg i klatring også tidligere. I fjor vart Oda Emilie norgescupen, mens Marie ble nummer tre.

– Klatring trener jeg fire ganger i uka. I tillegg kommer løping og andre ting. Det gjelder å være fysisk og mentalt sterk, forteller Oda.

Hun forteller at de ikke har egen trener i Klatreklubben Ålesund. Søstrene er født og oppvokst i Danmark, og grunnlaget for klatringen la de der.

– Da vi bodde i Danmark, hadde vi en veldig flink trener. Jeg tror ikke jeg hadde vært på dette nivået dersom jeg ikke hadde hatt det grunnlaget, sier Oda.

De har nå bodd i Ålesund i tre år. I år er første år de er med på det norske landslaget. Og far Sten Aagaard kan fortelle til Sunnmørsposten at familien har tenkt å bli boende i Ålesund.

ARKIV. Oda Aagaard i aksjon i 2014.