– Jeg har god tid til å toppe formen inn mot verdensmesterskapet i august. Det er fortsatt nesten tre måneder til det mesterskapet tar til, sier Olav Lundanes.

Ålesunderen, som de siste åra har vært bosatt i Halden, var uheldig under Tiomila i Sverige søndag 15. mai. Da Halden Skiklubb lå i teten under den prestisjetunge stafetten, var uhellet ute for Lundanes.

– I en slakk nedoverbakke hektet jeg i en pinne og gjorde en salto framover. Fikk vridd meg litt i lufta, men falt ned på hode og skulder. Det er ikke uvanlig å falle i løp, men dette merket jeg, sier Lundanes. Som ble sendt på MR-sjekk der det viste seg at muskler var avrevet i området mellom skulder og albue.

Dermed måtte sunnmøringen melde forfall til EM i Tsjekkia, ekstra bittert ettersom Lundanes på dette tidspunkt var i veldig bra form og hadde gullambisjoner under mesterskapet. Der Norge kom hjem med tre sølvmedaljer.

28-årige Lundanes har trent alternativt de siste ukene, og er usikker når han er tilbake i konkurransemodus.

– Jeg håper å kunne løpe under Jukkola-stafetten i Finland om drøye to uker. I hvert fall er det ingen fare for at VM-formen, sier Lundanes.

Han har sittet mye på ergometersykkel i det siste, samt løpt i vann for å spare de skadde musklene i skulderpartiet.

– Du har hatt en del helsemessige utfordringer i din karriere. I fjor var det overbelastning i et lår?

– Ja, sånn er det med toppidretten. Men i 2011, -12 og -13 gikk det stort sett veldig bra, sier Lundanes. Som er en av verdens aller beste orienteringsløpere. Tre VM-gull og to EM-gull er toppresultater så langt i en innholdsrik karriere som også teller hele 15 gull i norske mesterskap.Hvis Lundanes ikke rekker Jukkola-stafetten i Finland (verdens største orienteringsstafett) så mener han å være klar til O-festivalen i Sarpsborg 24.–26. juni.

– Terrenget der ligner på det vi møter i svenske Strømstad, sier Lundanes. Som har ett hovedfokus framover: å kapre gull i VM. Der skal han løpe mellom- og langdistanse, samt stafett.