Er den klare beskjeden fra den dobbelte OL-mesteren i spyd, Andreas Thorkildsen.

Og sikter Karsten Warholm, Dimna-gutten som i går løp sin første 400 meter mot verdenseliten, under Bislett Games.

– Godt å høre hva Andreas sier, han er klar sin tale. Sjøl stresser jeg overhodet ikke en eventuell OL-tur i år. Som jeg har påpekt hele tida, en Rio-billett blir en ren bonus. Det får være opp til Olympiatoppen å avgjøre, men å få erfaring med en OL-tur er sjølsagt en fordel. Det er i senere OL jeg ønsker å prege resultatlista. Sa 20-åringen fra Ulsteinvik til Sunnmørsposten etter 49,80 og en imponerende 5. plass i møte med flere av verdens beste hekkeløpere.– Jeg gjorde vel ikke skam på meg sjøl med dette løpet. De jeg løp mot har hundrevis av forsøk på denne distansen, sa Warholm etter å ha kommet inn 5/100 foran verdensmester Nicholas Bett, Kenya.

Vindstille

Vinner av langhekken ble Yasmani Copello, Tyrkia, med 48,79 sekunder.

Den andre nordmannen i feltet, Øyvind Strømmen Kjerpeset, Florø, ble statist og kom inn på 8. plass med 50,98. Han mistet norgesrekorden til Karsten Warholm i Florø sist lørdag, der dimnaløperen noterte 49,62.

– Jeg tullet litt teknisk også her på de siste hekkene ved å trippe. Det har med rutine på distansen, sa Karsten som løper samme distanse også under EM i Amsterdam, 6.–10. juli.

Der er det ingen mulighet for å doble. Sjøl om unggutten også er EM-kvalifisert på 200 meter og 400 meter flatt.

– Hvis det blir OL, må du da droppe NM to uker før Rio?– Det er mulig vi må gjøre noe forandringer, men NM er viktig. Kanskje jeg stiller opp i spyd der, sier en humørfylt Karsten Warholm. Som fikk ros av sin trener etter løpet i går.

– Dette løpet vil jeg si var vel så bra som det i Florø. Husk at han hadde optimale forhold og fikk hjelp av vinden da han satte norsk rekord. Her på Bislett var det vindstille, sa trener Arve Hatløy etter at Karsten igjen kom under den gamle norske rekorden på 49,95.

Ærlig forsøk av Engeset

I forøvelsene til Bislett Games deltok tre sunnmøringer.

Der det var knyttet mest spenning til Kristine Eikrem Engeset. Ørsta-jenta har ambisjoner om å klare EM-kravet på 1.500 meter. Det er på 4.12 minutt.

27-åringen, med pers på sterke 4.09,40 fra 2007, var langt unna EM-kravet i går kveld. Hun ble nr. 2 på distansen, der nederlandske Manona Kruiver, vant på 4.16,22. Eikrem Engeset brøt målsnøret på 4.25,53 etter å ha stivnet på sisterunden. Hun var som alltid offensiv og tok ledelsen med en sterk førsterunde på 68 sekunder. Kristine ledet helt til siste runde.

– Jeg har ikke farten inne ennå. Det var veldig irriterende at jeg lå sjuk i tre uker med influensa og bihulebetennelse. EM-kravet må jeg ta innen 27. juni. Så jeg har ikke all verdens tid, innrømmet Kristine overfor Sunnmørsposten på Bislett.

Hun løper en 1.500 meter i England kommende onsdag, så er det ny sjanse i Polen. Og trolig en tredje mulighet under et løp i Norge.På 200 meter for menn fikk Henrik Overvåg. Dimna, en bra tid med 21,81 sekunder. Han ble nr. 5 i feltet.Mangekjemper Toralv Opsal, Dimna, ble nr. 7 på 400 meter med 49,03 sekunder. Han var 1/10 bak sin pers han satte i Florø sist lørdag.

Opsal deltar i nordisk mesterskap i mangekamp til helga, i svenske Huddinge. Der er han en medaljekandidat i tikamp for klasse U20.

Familien var støttespillere for Karsten, her ser vi bla. mormor Elsa Kleppe, mamma Kristine Haddal, Karstens søstre Margrete og Sigrid, pappa Mikael Warholm og tante og søskenbarn.