– Det er klart vi er veldig spente, men vi kjenner ikke på noe press og har ingen forventninger, hevder Hatløy.

Han kan fortelle at Warholm tar det med knusende ro, spiser bra og lader opp til kveldens EM-finale på 400 meter hekk.

– Han hadde ikke nerver når jeg snakket med han nå nettopp, og han er i gang med lunsj nummer to. Rundt klokken 16 drar vi til stadion for å begynne å gjøre oss klare, sier Hatløy.

Startskuddet går klokka 19.40.

Mulig å ta medalje

Trener Hatløy legger ikke skjul på at det er gode sjanser for medalje til sunnmøringen.– Det er absolutt ikke umulig med medalje, men det er ikke det som er målet eller forventet. Vi er realister, sier han og legger til at alt kan skje i finalen.

Torsdag løp Warholm som om det skulle ha vært finale, han ga maks. Om det gir utslag i finaleløpet gjenstår å se.– Vi vet ikke om de andre konkurrentene tok seg like hardt ut som Karsten. Han ga det han hadde for å ta OL-kravet som han klarte på strålende vis.

2.-plass i semifinalen

Warholm løp inn til Europas nest beste tid torsdag, slo regjerende europamester og har statistikken på sin side. Men det skal løpes også.– Karsten kjenner på kroppen at han løp i går, men det er likt for alle. I dag er forholdene litt dårligere her, nesten som sunnmørsvær. Men det er jo ingen ulempe for Karsten. For ham er det viktigste å få litt medvind i starten og treffe med rett fot, forteller Hatløy.

Følg Warholm i EM-finalen på NRK1 nett-tv.