22-årige Martin Helseth fra Aalesunds Roklub er klar for A-finalen i dobbeltsculler i U23-VM i Rotterdam.

Sammen med sin makker Erik Solbakken rodde Helseth et kjempeløp i semifinalen, og det var aldri tvil om finaleplassen.De kom kun 3/100 bak Nederland i sitt semifinaleheat, og var nesten to sekunder foran Tyskland, som vant det andre heatet. I forsøket vant Tyskland klart mot Norge, så pila peker rett veg for dobbeltsculleren.

Starte spurten tidligere

– Helt klart! Vi startet kanskje spurten vår litt for sent, og tok innpå Nederland for hvert tak mot slutten. Det var virkelig gøy å sitte i båten i dag, vi følte at det meste «satt» skikkelig i roingen vår, sier en fornøyd Martin Helseth til Sunnmørsposten.

– Vi er ikke blant de største og tyngste i feltet, og har en tendens til å havne litt på etterskudd i starten. Men vi er seige og har bedre utholdenhet enn de fleste andre, og i finalen fredag satser vi på å kjøre tøft fra 500 til 1500 m for så å sette inn spurten. Vi får se hva det holder til, sier Martin.Han holder Nederland, Tyskland og Canada som de største konkurrentene.

Fantomspurt

Søsteren Thea Helseth leverte en fantomspurt i sin kvartfinale i singlesculler, men kom akkurat for sent til å bli blant de tre beste som får ro semifinale.

- Jeg tok inn over fem av de sju sekundene jeg lå bak, og var helt ferdig de siste hundre meterne. Jeg kunne ikke ha gjort mer, sier hun.

- Jeg er egentlig veldig fornøyd med innsatsen min. Jeg fikk vist at jeg holder nivået, selv om jeg møtte roere som stort sett var eldre enn meg, sier hun. Nå blir det C- eller D-finale på Thea.

Rørvik i B-finale

AaRK har også med Jenny Rørvik i VM, og hun ror dobbeltsculler sammen med Rebecca Wiberg-Bugge. De kom seg helt til semifinalen der de endte på 5. plass, og er klare for B-finalen. Veldig bra levert også av Jenny.