Motorsport

Seier til Marius Nakken

Søndag sikret Marius Nakken fra Ålesund seg seieren i det norske mesterskapet.

Seier Marius Nakken fra Ålesund sikret seg sin femte strake seier i det norske mesterskapet.   Foto: MJN Racing

Sport

22-åringen sikret seg sin femte NTCC-mesterskap i finaleløpet i MASCOT DTC/NTCC-serien på danske FDM Jyllandsringen. Det var hele 20.000 tilskuere på tribunene da ålesunderen kunne juble for seieren.

Han ønsket seg selvsagt en topplassering i helgen, men den muligheten røk da han ble påkjørt av en av de danske sjåførene.

- Jeg er veldig fornøyd med enda en gang kunne dra i land gullmedaljen. Jeg hadde selvfølgelig håpet å kunne avslutte med en pallplassering, sier han.


Vil leve av motorsporten

Ken Block er amerikaneren «alle» innen motorsporten kjenner til. Denne uka er ålesunderen Marius Nakken gjest hos Block under et drømmeopphold i Middelhavet.

Nakken har hatt en komfortabel ledelse til Sebastian Aarvik, som også er hans teamkollega, på andreplass. Inn i finalehelgen var ledelsen på 49 poeng, og det ble avgjort da ålesunderen økte til 51 poeng.

I begge de innledende omgangene kjørte 22-åringen inn til fjerdeplass. Med et utgangspunkt i fjerde startspor i finalen fikk han en god start og var oppe på andreplass, men påkjøringen gjorde at Nakken gikk helt ned på niendeplass. Sterk kjøring gjorde at han kjørte seg opp til femteplass.