Vrakes fra laget

Fannemel får ikke delta i skiflyging

Og det liker Fannemel svært dårlig.

Vraket Anders Fannemel var svært betenkt etter å ha blitt vraket til helgens skiflygningsrenn  Foto: Bendiksby, Terje

Sport

Mannen med verdens lengste stående svev, Anders Fannemel (251,5), får ikke delta i skiflygingen i Oberstdorf til helgen. Han må prioritere trening foran VM.

Med unntak av Daniel-André Tande har de norske hopperne slitt voldsomt i bakken i det siste. Anders Fannemel er en av dem. Derfor sender ifølge NRK landslagssjef Alexander Stöckl kun tre norske hoppere til årets første skiflygingsrenn i Oberstdorf.

Kun Tande, Andreas Stjernen og Robert Johansson vil delta.

- Ikke fornøyd

- For å være helt ærlig, så er jeg ikke fornøyd med det. Jeg skulle gjerne vært litt mer med i diskusjonen. Jeg ser poenget, og hva vi må jobbe med for å få det til funke i VM. Men det er jo fortsatt fire uker, sier Fannemel til NRK.

- Deler av laget er ikke form, rett og slett. Da kan vi ikke reise rundt og konkurrere. Vi har ikke tid til å forbedre oss. Vi hadde en fantastisk sesong i fjor, men i år sliter vi med å komme oss dit, forklarer trener Stöckl.

Kun nr. 6

Norge ble bare nummer seks i lørdagens lagkonkurranse i Willingen. Det var så vidt de norske hopperne ikke ble slått av både Finland og Russland.

Det var derimot langt bedre norsk hopping i 1. omgang i Willingen i søndagens individuelle renn, men i finaleomgangen var det mange av de norske som falt noe tilbake. Tande ledet, men ble bare nummer fire i det jevne rennet.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Sport