Spjelkavik kom tilbake fra 1-3 til 3-3 mot AaFK 2 på mandag, og kjente nok den kampen godt i beina i kveldens kamp mot Os. I den viktige kampen mot Os vant Spjelkavik 4-2, som gjør at Spjelkavik klatrer opp på åttendeplass.

–Det var viktig å få tre poeng mot Os, så kommer vi oss over dem på tabellen. Nå har vi ikke så mange poeng opp til flere andre lag heller, sier Lars Austnes, som scoret to av hjemmelagets mål.

Mandag scoret Austnes på et nydelig frispark fra rundt 20 meter som gikk nesten oppe i krysset, og mot Os slo han til igjen. Denne gangen fra rundt 18 meter, men ifølge Austnes selv var det et enklere mål enn mandagens.

–Det var bare å skru ballen rundt muren, for det var en dårlig stilt mur, sier han og gliser.

Det sto 1-0 til hjemmelaget til pause, men ti minutter etter hvilen økte Austnes til 2-0 på et skudd fra rundt 20 meter. Tjue minutter ut i omgangen reduserte Os på et straffespark ved Erik Kanestrøm, men hjemmelaget svarte igjen tolv minutter senere da Benjamin Skulstad Sunde økte til 3-1. Få minutter etterpå lagde Kanestrøm ny spenning med 3-2, men på overtid kontret Tore Johan Gjerde inn 4-2.

–Vi fikk det egentlig som vi ville da vi ledet 2-0, men så kom Os tilbake igjen. Det er aldri mulig å slappe av i denne divisjonen, for da kommer motstanderen med en gang. Men gutta gjør en fantastisk jobb med en kamp i beina fra mandag, så da må man bare regne med at det blir litt tungt utover andre omgang, sier Spjelkavik-trener Tor Hogne Aarøy.

3. divisjonsrunden fortsetter med Herd-Varegg, AaFK2-Fjøra og Stord-Brattvåg på lørdag.