Fortuna visste at de måtte vinne sesongens siste seriekamp, som «heldigvis» var borte mot bunnlaget Nidelv. Og Fortuna gjorde jobben til de grader. Da dommeren blåste av kampen hadde ålesundsjentene puttet hele åtte baller bak en fortvilet Nidelv-keeper, og dermed kunne Fortuna juble for avdelingsmesterskap i 2. divisjon avd. 6.

Totalt overlegne

– Vi var totalt overlegne fra start til mål. Vi ledet 3-0 ved pause, og kunne tillate oss å bytte ut seks av jentene etter 45 minutter. De skulle få hvile seg litt til mandagens semifinale i J19-NM, forteller en glad trener Magne Elde.

Kari Skovly og Vivian Saadi sørget for en tidlig 2-0 ledelse til Fortuna, og dermed fikk nervene roet seg. Lagkaptein Mette Muri gjorde 3-0 før pause, og Nidelv var knapt over midtstreken.

Slusene åpnet seg

Etter pause klarte Nidelv å holde nullen i halve omgangen, men så åpnet slusene seg igjen. Og i siste del av kampen kom det ytterligere fem mål til Fortuna. Ved Ingrid Vatne (2), Helena Vattøy, Camilla Smith Nilsen og Kristine Gulbrandsen.

– Vi brente i tillegg en haug med sjanser, blant annet svidde Malin Sunde mange før pause. Hun var en av dem som fikk hvile seg etter pause, forteller Magne Elde. Katarina Sunde spilte ikke i det hele tatt, hun hadde en føling med en strekk på baksida av låret.

Unngikk bananskallet

– Jeg visste vi møtte et ordinært lag, det viser jo tabellen, men jeg var nervøs likevel. Det er alltid mulig å trakke på et «bananskall», men jentene tok tak i kampen fra start av og rullet over Nidelv. Så dette var solid, mente Elde.

Nå venter kvalifisering for opprykk, der Fortuna skal møte Innstranden og Nanset (Larvik). Kun vinneren av disse tre går opp, men Fortuna virker i hvert fall å ha formen inne.

Seriemesterskapet ble i realiteten sikret forrige helg, da Fortuna slo serieleder Molde 3-1 på Aksla stadion. Da gikk Fortuna forbi Molde med ett poeng, og det holdt akkurat. Nidelv klarte aldri å være noen trussel for de blåkledde lørdag.

3 mål og seier for Herd

Også Herd gjorde en god kamp lørdag da de avsluttet 2. divisjon med 3-0-seier på bortebane mot Orkanger.  Solveig Engås satte kampens eneste spillemål. Vilde Fjeldstad satte ballen i mål under straffespark. Dette sammen med selvmål til hjemmelaget gjorde at Herd gikk av med en knusende seier.

Også Volda gikk av med seieren lørdag kveld da de vant 2-1 mot Trondheim Ørn 2. De tre poengene laget fikk var nødvendige for å holde Tynset under seg i tabellen.

Jubler over seieren. Foto: Magne Eide
Her jubler Fortuna-jentene etter seieren mot Molde sist helg, en seier som langt på veg sikret seriemesterskapet i 2. divisjon. Men jobben ble fullført i Trondheim lørdag, med en knusende 8-0 seier mot Nidelv. Foto: Marius Simensen