Nordfjording på laget:

Norsk gull på stafett i junior-VM

Norge gikk inn til et suverent gull på mennenes 4 x 5 km i junior-VM lørdag. USA tok sølv, mens Russland ble nummer tre.

Nordfjording: Jon Rolf Skamo Hope gikk en forrykende annen etappe i junior-VM lørdag.  Foto: Ørjan Ellingvåg / NTB scanpix

Sport

Harald Østberg Amundsen, Jon Rolf Skamo Hope, Håvard Moseby og Jørgen Lippert gikk på det norske laget.

Amundsen hadde noe overraskende tapt 11 sekunder til svenske Jakob Nystedt. Verdensmesteren på 10 km klassisk, Jon Rolf Skamo Hope, hadde derimot tatt igjen det tapte på sin etappe. Til veksling var det Norge og Russland som hadde fått et lite forsprang de andre lagene.

Hope er fra Hyen i Gloppen kommune.

Håvard Moseby holdt Norge i tet gjennom hele etappen, men hadde fått selskap av Frankrike, mens Russland hadde måtte slippe taket.

På ankeretappen hadde Norge Jørgen Lippert, som hadde sølv fra sprinten og bronse fra skiathlon-distansen tidligere i junior-VM.

Etter 17,5 kilometer var det derimot blitt en kvartett i tet etter at USA hadde gått seg kraftig opp. Lippert holdt hodet kaldt og avgjorde med et kraftig rykk ut på sisterunden.

– Jeg er målløs. Jeg visste det var viktig ikke å brenne for mye i starten. Vi gikk flere lag samlet ut på sisterunden og stafett er alltid spennende, sa Lippert til FIS etter oppvisningen sin.

Det norske kvinnelaget med Tuva Bakkemo, Hedda Østberg Amundsen, Lone Johansen, Kristine Stavaas Skistad gikk inn til en svak 7.-plass, slått med 1.03,8 minutter av Tyskland som vant foran Russland og Sverige.

(©NTB)

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Sport