Godtar ikke sovesveis og joggeklær

Lars Bohinen har innført et nytt regime i AaFK-garderoben. Bjørn Helge Riise liker endringene.

MØTE MED BOHINEN: Anders Pilskog fra Hjørungavåg intervjuet Lars Bohinen om tingenes tilstand i AaFK.   Foto: Helge Skuseth

Sport

Bjørn Helge Riise og resten av AaFK-spillerne har fått helt nye rutiner i treningshverdagen.

– Ja, den nye treneren har rutiner som for eksempel ikke å komme med sovesveis på trening og ikke komme i joggeklær. Du skal være opplagt til trening, sier Riise til Sunnmørsposten.

Tirsdag testet AaFK kondisjonen med en såkalt beep-test. Lars Bohinen mener at Aafk er i rute i forhold til seriestart. Etter første beep-testen i år var han veldig skuffa over resultata, men etter tirsdagens test kan han konstatere at kondisjonen blant spillerne har blitt mye bedre. Ikke overraskende var det Bjørn Helge Riise som var best.

Nesten skadefri

Riise har slitt med skader over tid. I det siste har det vært en ankel som har plaget han.

– Den har blitt bedre. Jeg er nesten 100% klar til seriestart, sier han.

– Hvordan er det med ny trener på laget?

– Det er moro, det har blitt en forskjell siden den forrige. Bohinen er en trener med nye ideer, formasjoner og tanker.

Treningskampene så langt har gitt varierende resultater. 3. mars tapte AaFK 1-0 mot Molde.

–Jeg  er aldri fornøyd når vi taper, men som lag så spilte vi helt greit, sier Riise.

Ikke fast posisjon

RIISE-PRAT: Bjørn Helge Riise hilser på 14-årige Jonas Silseth. Begge er oppvokst på Hessa, og fant tonen øyeblikkelig.   Foto: Helge Skuseth

Når det gjelder Bjørn Helge Riise, så har Bohinen bestemt at han ikke skal ha en fast posisjon, men spille i ulike posisjoner.

Bohinen vil ha inn minst en offensiv midtbanespiller, i tilegg til Torbjørn Agdestein som trolig blir AaFK-spiller i løpet av kort tid. Om AaFK også har muligheten, kan han tenke seg en kantspiller. Dersom alt går etter planen, og Agdestein signerer, kan AaFK også spille i en 3-5-2-formasjon.

For tidlig

Mot Molde viste Pape Habib Gueye gode takter, men Bohinen er forsiktig med superlativene. Han synes det er for tidlig å vurdere en spiller på 18 år etter 20 minutter på slutten av en treningskamp. Uansett skal senegaleseren trene med Aafk minst ut uka, og kommer til til å bli nøye vurdert av trenerteamet.

Bohinen har for lengst gjort det klart hva det handler om i år, og Bjørn Helge Riise er helt enig:

– Målet er så klart å rykke rett opp igjen til Eliteserien.

Artikkelen er skrevet av ungdomsskoleelevene Anders Hüttner Pilskog fra Hjørungavåg (Hareid ungdomsskule) og Jonas Silseth fra Hessa (Skarbøvik ungdomsskole). Niendeklassingene er utplassert i Sunnmørsposten denne uka.