20-åringen fra Ålesund har flytta fra hjembyen og til studier i Trondheim. Og samtidig meldt overgang fra Emblem IL til NTNUI. Som førsteårs senior er det ren bonus for Ingrid Lundanes å være med på EM-laget som i går kveld kom fra til Sveits. EM tar til søndag med sprint på programmet.

– Kult at jeg fikk plass i troppen. Jeg løper kvalifisering på sprint søndag formiddag. Og da er målet å komme seg til finalen senere på dagen. Det blir tøft nok, innrømmer ungjenta fra Eikenosen i Ålesund. Hun studerer til lektor i geografi etter at hun begynte ved NTNU i trønderhovedstaden sist høst.

– Hvordan er formen før EM?

– Jeg var sjuk før testløpene i begynnelsen av april, og måtte da stå over langdistansen og gjorde et dårlig løp på mellomdistansen. Men på sprinten ble jeg nr. 6 i testløpet og dermed fikk jeg EM-billett. Nå føler jeg at det går bedre, men konkurransen i et europamesterskap er hard, sier Ingrid Lundanes.

Ivar Haugen i orienteringsforbundet vektlegger at Ingrid fortjener plassen etter testløpet for en måned siden.

– Hun er god på sprint og det naturlig målet blir å komme seg til finalen, sier Haugen.

Det skal løpes tre heat og Norge stiller med disse dame-løperne på sprinten søndag:

Sigrid Alexandersen, NTNUI, Victoria Hæstad Bjørnstad, Fossum, Ingeborg Eide, Byåsen, Eirin Svanø Hafstad, Frol, Silje Ekroll Jahren, Raumar og Ingrid Lundanes, NTNUI.

Skal heie på storebror

– Har du som mål også å komme med til VM senere i sesongen, Ingrid?

– Vel, det tror jeg blir i hardeste laget, men jeg håper å kunne delta under student-VM i Finland, sier 20-åringen.

Som etter søndagens sprint skal heie på storebror Olav. Han er gullkandidat på alle tre distanser han stiller opp på.

– Olav er i veldig god form, det viste han under Tiomila

i Sverige nylig, sier Ingrid

Lundanes om Olav som er en av o-sportens store stjerner. Han fikk sitt gjennombrudd nettopp i de traktene som EM nå skal gå i, da han ble juniorverdensmester for første gang.

– Olav er solid for tida med beste etappetid i Tiomila. Han trives godt i det kuperte terrenget i Sveits. Og han kan ta tre gull med maksimal uttelling, sier Ivar Haugen.

Olav løper mellomdistanse onsdag, stafett lørdag og langdistanse søndag.