Og det i sitt andre maratonløp noensinne! Han er tidenes yngste vinner av helmaraton i Ålesund.

Første gang på New Zealand

– Jeg løp mitt første helmaraton på New Zealand i november 2017 da jeg gikk på misjonsskole der. Da kom jeg inn på tida 2.59, i ei langt tøffere løype enn denne her i Ålesund. Jeg løper mest fjell- og motbakkeløp, sa Hesthaug etter målpassering. Han likte løpsforholdene lørdag i Moa-området der det var start og innkomst.

Gunstige løpsforhold

Løypa gikk tradisjonen tro in til Brusdalen der det var vending etter 10 km. Helmaraton-løperne måtte altså ta to turer, mens de som tilbakela halvmaraton på drøye 21 km nøyde seg med en tur inn i Brusdalen.

Hesthaug, som fyller 20 år først i august, vet ikke om det blir så lange maratonløp senere.

– Jeg har mest sansen for fjelløp der det er mer terreng og motbakker, sier tidenes yngste vinner av helmaraton i Ålesund Maratons 29-årige historie.

– Kanskje stiller jeg i Geiranger Halvmaraton, sier lørdagens overraskende vinner.

Favoritten sprakk

For rutinerte Helge Hafsås fra Olden IL, men en rekke seirer i Ålesund og 180 seirer totalt over maratondistansen i sin karriere, sprakk etter en god åpning fra Moa.

– Jeg vet ikke hva som skjedde, sa en skuffet og ordknapp nordfjording.

Da gikk det bedre for en annen nordfjording; Christian Hildenes fra Nordfjordeid.

Han ble toer på helmaraton med 3.00.36. – Nitrist at det ble over tre timer, sa Hildenes. Som fort fikk smilet på plass.

– Jeg løper mest ultralangløp. Det neste på 120 km skal jeg løpe i Italia, sa 29-åringen fra Nordfjordeid.

Tryggestad Ryste imponerte

I dameklassen overrasket Kari-Anne Tryggestad Ryste seg sjøl med en solid ny «pers» på imponerende 3.26.44.

– Fra før har jeg 3.32 som bestenotering på helmaraton. Jeg tror dette var mitt tiende løp over full distanse, sa 50-årige Tryggestad Ryste.

Som bor i Ålesund, men løper for Sunnylven IL. – Det er klubben i mitt hjerte, sa den sympatiske og blide maratonvinneren.

Trønder raskest på halve distansen

På halvmaraton var trønderen Øystein Dybvik Rødsjø raskest med 1.17.37, men moldenseren Helene Herje Ellingsen, Bris treningssenter, var kjappest av damene som løp 21 km.

Hun kom i mål på 1.28.13. – Det er første gang jeg vinner halvmaraton her i Ålesund, sa Herje Ellingsen.