Dermed havner den kapasitetssterke Ørskog-gutten på en eksklusiv liste over dem som har to seire eller mer i landets lengste og mest prestisjefylte sykkelritt. 34-åringen var også sentral da Trønderekspressen vant i fjor. Klokkehaug var like betydningsfull lørdag. Han ble ekstra sentral etter at hovedfeltet etter en velt på Mjøs-brua ble redusert til 12 mann.

– Jeg synes det var minst like artig å vinne i år som i fjor. Først og fremst på grunn av at det var tøffere konkurransen denne gangen. Både Team Bolaris og Rye hadde en uttalt målsetting om å slå oss og ikke minst ta løyperekorden på 12,51. Det primære for oss var å vinne. Vi visste at vi var avhengige av gode forhold for å ha mulighet på løyperekorden. Det ble tidlig i rittet konkluderte med at det var for mye motvind til at det var mulig å sette rekord, sa han.

Verst over fjellet

Klokkehaug, som har hatt en kometkarriere på sykkelsetet, kunne fortelle at de var lite lystne på å la Oslo-klubben Team Bolaris få et psykologisk overtak. Derfor skrudde Trønderekspressen opp farten.

– Det hadde sin pris ettersom det praktisk talt var motvind fra start til mål denne gangen. Verst var det over fjellet hvor det var ni sekundmeter med motvind. På Dovre-platået hadde vi en velt som førte til at det forsvant to mann. Dermed ble det stort ansvar på de 14 som var igjen da vi nærmet oss Lillehammer. Etter veltet på Mjøs-brua ble feltet redusert til 12 mann, sa han.

Bitt av sykkelbasillen i Italia

Ørskogingen følte seg pigg på hele ferden. Det førte til at han satt i front og fremst i rulla i lange perioder. Det er imponerende med tanke på at han som spilte fotball for Ørskog til langt inn i senioralderen, er forholdsvis fersk i sykkelsammenheng. Det var for øvrig i forbindelse sykkelferie i Italia sammen med familien at han ble bitt av sykkelbasillen.

– Jeg ble på sett og vis sykkelfrelst under det oppholdet. Året etter kjøpte jeg min første racersykkel og siden den gang har jeg investert i flere sykler. Jeg prøver å være allsidig i treningsarbeidet ettersom jeg er glad i å gå på fjellet og gjøre andre ting enn å sykle. De fleste på laget hadde nok flere treningsmil – for meg blir rundt 700 treningstimer i året. Mer kan jeg ikke trene så lenge jeg jobber fulltid og vel så det som ingeniør, sa den lokale styrkeprøvevinneren.