Forrige helg gikk Fortuna på sitt første tap for sesongen, og jentene fra Ålesund var derfor revansjelystne foran lørdagens borteoppgjør mot Surnadal/Søya/Todalen. Det viste de derimot ikke fra start av i kampen.

– Det var en ujevn første omgang med få sjanser, sier Fortuna-trener Magne Elde til Sunnmørsposten.

Giret opp

I den andre omgangen fikk Fortuna vist hvilket lag som var best i oppgjøret mot den nedrykksplasserte motstanderen. Fortuna gikk umiddelbart opp i ledelsen.

– Vi gjorde en del justeringer i pausen og tok tak i kampen, sier Elde.

Og Fortuna fortsatte å dominere kampen etter den første scoringen av Mette Muri. Ikke lenge etterpå doblet Ingrid Vatne ledelsen til 2-0. Samme spiller la også på til 3-0 senere. Katarina Sunde tegnet seg på scoringslisten med sitt 4-0-mål, mens Vivian Ronahi Saadi fikk æren av å sette det siste målet til 5-0.

– Vi kjørte over motstanderen fra start til slutt i andre omgang. Vi spiller en fantastisk omgang, sier Elde.

Det betyr at Fortuna kan ta ferie på førsteplass. Ålesund-klubben tok nemlig over teten på bedre målforskjell etter at topplagene Molde og KIL/Hemne spilte uavgjort.

– Vi er veldig fornøyd med at de spilte uavgjort og at vi tar over tabelltoppen før ferien. Det er psykologisk viktig, og vi har Molde på hjemmebane i høst. Det var også viktig å komme på seierssporet igjen, sier Elde.

Herd-seier

Også avdelingens andre lag fra Ålesund, Herd, fikk en god avslutning på vårsesongen. Borte mot Sunndal stakk Herd av med seieren 3-0.

Herd tok ledelsen etter 22 minutter med Lise Thomassen Farstad. Etterpå var det jevnt fram til Marita Krøvel gjorde 2-0 i det 71. minutt, mens Lisa Maria Verpeide satte spikeren i kista med 3-0 fem minutter senere.

Klubben ligger på fjerdeplass i avdelingen med 15 poeng.

Lørdagens seier smakt godt for Fortuna. Foto: Magne Elde