Spjelkavik-kaptein, Sondre Skulstad, om marerittstatistikken mot Herd:

Ikke siden 2010 har Spjelkavik slått naboen Herd. – Er ikke tilfeldig lenger

Lørdag kan klubben endelig sette en stopper for en rekke på ti kamper uten seier over rivalen, men kaptein Skulstad vet at det blir tøft.

KLARE: Spjelkaviks Sondre Skulstad og Herd Vegard Bruland er klar for et skikkelig lokalderby lørdag.  Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Sport

Midtstopper Skulstad debuterte på Spjelkaviks A-lag i 2009 og var med på klubbens forrige seier over Herd, 2–0 i cupen helt tilbake i april 2010.

– Det begynner å bli en stund siden. Jeg føler at det alltid har vært jevnt, spesielt de siste sesongene, men så har det bikket Herds vei. Der og da sier vi kanskje at det er flaks, men når det går såpass mange kamper, så er det ikke tilfeldig lenger. Vi har bare oss selv å skylde på, sier Skulstad til Sunnmørsposten.

Sunnmørsposten sender kampen direkte for våre abonnenter fra klokka 16.00 i dag.

Gikk høyt ut

Foran lokalderbyet i fjor gikk Skulstad hardt ut og mente Spjelkavik var favoritter for første gang på lang tid. I år er ikke forsvarsspilleren like offensiv.

– Jeg var klar på at vi var favoritter i fjor og slik kampen var sto jeg på det. Selv om man er favoritt taper man mange kamper. Jeg mener at lørdagens kamp er helt åpen, og det er ikke mange lag i avdelinga vi ikke kan slå. Herd er absolutt et av lagene vi kan slå, sier Skulstad, mens Herd-spiller Vegard Bruland derimot prøver å skyve favorittstempelet over på Spjelkavik.

– Hvis Spjelkavik var favoritt i fjor, så må de være det i år også. Vi har ikke noe bedre lag i år enn i fjor, sier Bruland, og legger til:

– Ser du på bortestatistikken til Herd er kanskje Vika favoritt, men ser du på statistikken Spjelkavik – Herd, så er kanskje Herd favoritt. Det spørs hvordan du ser på det, mener Bruland.

Lørdag 7.juli kl. 16:

Uavgjort mellom Spjelkavik og Herd - se kampen i opptak

Smp.no sendte lokaloppgjøret i Norsk Tipping-ligaen direkte på web-tv.


Nedrykksstrid

En ekstra faktor i lørdagens lokaloppgjør er at en seier kan langt på vei føre det vinnende laget bort fra nedrykksstriden for en periode. Herd har samme poengsum som Ready under nedrykksstreken, men laget fra Ålesund har en kamp mindre spilt. Spjelkavik ligger ett poeng foran Herd igjen.

– Jeg tror at det laget som taper kommer til å få det tøft   i høst. Det kan selvfølgelig være at begge lagene får det tøft utover høsten, men jeg tror det er veldig viktig ikke å tape denne kampen. Det har blitt en del uavgjort, og det kan fort hende igjen. Tett og jevnt blir det uansett, mener Skulstad.

Bruland frykter oppgjøret ender uavgjort, noe som har hendt tre ganger siden forrige Spjelkavik-seier.

– Kanskje begge lagene har kjent på at frykten for å tape er større enn lysten for å vinne, noe er det i hvert fall, sier Bruland, som synes de siste kampene mellom lagene ikke har vært så intense.

– Det bør være et lokaloppgjør med trøkk i og masse dueller, men jeg synes helt ærlig det har vært litt tamt. Begge lagene, selve oppgjøret, har vært litt tamt. Det er kanskje litt for mye taktikkeri og litt for lite guts, forklarer Bruland.

Kollisjon

Oppgjøret mellom rivalene spilles lørdag klokken 16.00 og går samtidig med VM-kvartfinalen mellom England og Sverige. Lagene forsøkte og flytte tredjedivisjonskampen, men ettersom duellen er med på lørdagens tippekupong var det umulig. Derfor frir Skulstad og Bruland til innbyggerne i Ålesunds indre bydel og lover valuta for pengene for tilskuerne.

– Det var vanskelig å få flytta England – Sverige. Jeg oppfordrer folk til å komme og se på et skikkelig lokaloppgjør mellom Spjelkavik og Herd. Det er ikke gitt at vi kommer til å spille i samme divisjon alltid, og Vika ser på dette som sesongens viktigste kamp, avslutter Skulstad, mens Bruland legger til:

– Jeg håper at det blir en enormt bra fotballkamp, og jeg ønsker at det blir et skikkelig lokaloppgjør med trøkk og som er artig å se på. Jeg kan love på Herds vegne at vi kommer til å løpe alt det vi har, avslutter Bruland.

UTEN SEIER: Sondre Skulstad har ikke vært med på en Spjelkavik-seier over Herd siden 2010.  Foto: Odd-Sølve I. Grannes