Holten Bøen tok i 2017 ett gull og en sølvmedalje under langbane-NM. Torsdag starter årets NM på Tøyenbadet og ålesunderen satser mot en ny god konkurranse.

– Utgangspunktet mitt er å ha det gøy og svømme bra, jeg ønske å gjøre det best mulig. Det ville vært gøy med medalje. Jeg er klar for å smelle til, sier Holten Bøen til Sunnmørsposten, som deltar i øvelsene 100 meter, 200 meter og 400 meter fri, samt 100 meter butterfly.

Oslo

I fjor representerte Holten Bøen Aalesund Svømme- og livredningsklubb, men i høst flytta unggutten til Oslo og svømmer i år for Oslo Idrettslag Svømming. Flyttingen fra Ålesund til den norske hovedstaden har stort sett gått bra.

– Jeg starta med en del sykdom i høst og kom skjevt ut sånn sett, men jeg trives veldig godt her. Det er større svømmemiljø her, og jeg får «input» fra mange flere personer. Jeg har lært mye og har funnet meg til rette, sier Holten Bøen.

21-åringen føler at han stiller godt forberedt til NM, som avslutter sesongen.

– Jeg har holdt meg frisk etter jul og har fått trent bra. De siste tre ukene har vi vært på den greske øya Kalymnos, der vi har gjennomført mye bra trening og forberedt oss godt til NM, sier Holten Bøen.

Debutant

Magnus Kobbevik Mikalsen fra Volda VTI-Symjing skal også til Oslo for å svømme. Hovedsakelig ønsker han å gjøre det godt i juniorklassen som foregår samtidig. Unggutten trener jevnlig med Aalesund Svømme- og livredningsklubb.

Svømmeren er født i 2004 og er den eneste i sitt årskull blant   guttene som er kvalifisert for mesterskapet. Dermed er han NMs yngste deltaker på guttesiden og svømmer både 100 og 200 meter bryst i NM.

– Han er den yngste gutten som er med, og det er en opplevelse i seg selv å være med. Det meste handler om å forbedre egne tider, sier far Tor Mikalsen om sønnens deltakelse.

Også Sander Halleråker fra Volda, men som representerer Bergenssvømmerne, deltar i mesterskapet.

Aalesunds Sara Strømsholm Pedersen skulle svømme mesterskapet, men måtte melde avbud med skade.

Magnus Kobbevik Mikalsen er den yngste gutten som deltar i langbane-NM. Foto: Privat.