Det har ingen andre golfklubber fra Møre og Romsdal klart tidligere. Nord for Bergen er det kun klubber fra Trondheim som har spilt i eliteserien.

– Det har vært målet vårt de siste årene og er helt nødvendig for å pushe våre spillere videre og bygge en base. Vi har noen av landets beste golfspillere i juniorklassen, både på gutte- og jentesiden, sier sportslig leder i Ålesund Golfklubb, Endre Fagerstrøm, til Sunnmørsposten.

Suverene

Det var ingen tvil om hvem som skulle ta førsteplassen i første divisjon. Ålesund tok ledelsen nærmest fra første slag og ble på toppen gjennom alle de fem rundene. Til slutt endte Ålesund opp med 17 slag under par. Nærmeste konkurrent, Nøtterøy, slo inn til tre under par.

– Vi var suverene med det yngste laget i divisjonen. Vi har både en 14- og 15-åring på laget, sier Fagerstrøm.

Den sportslige lederen kan fortelle om en klubb som har tatt steg for steg.

– Dette var fjerde sesongen på rad i første divisjon. Vi har gått fra å etablere oss til å rykke opp. Også i fjor kjempet vi om opprykk. Nå vil vi etablere oss i eliteserien, sier Fagerstrøm.

Spillerne

Ålesunds herrelag bestod av Markus Wilhelmsen, Andreas Bjermeland, Endre Fagerstrøm, Daniel Øverås, Aleksander Bjørge og Jakob Stubhaug.

Også Sunnmøre GK spiller i første divisjon. Klubben havnet på 12.-plass, 76 slag over par.