I 2017 imponerte Aksla stort da de tok fjerdeplassen i Norway Cup. Nå skal det samme laget forsøke å gjøre enda et hakk bedre i aldersklassen 18 og 19 år.

– Det var ganske sykt i fjor. Vi forventa ikke det, og alt gikk vår vei til det sa stopp. Det var veldig mye som klaffet. Vi forventer ikke å gjøre det like bra i år, men vi vet hva som er mulig og har bevist at det er mulig, sier en av spillerne på laget, Jørgen Prytz Ritland.

Sunnmørsposten viser Norway Cup direkte: Se hvilke kamper vi viser

Fysisk forskjell

Til vanlig spiller Norway Cup-laget seniorfotball i 6. divisjon og leder suverent med ti av ti seire, og en målforskjell på 42–6. Nå venter juniormotstand.

I fjor var de fleste spillerne som deltok for Aksla i Norway Cup et år yngre enn motstanderne.

– Det har skjedd mye på den fysisk delen siden den gang, sier Ritland.

Endrer spillestil

I sjette divisjon spiller Aksla fotball med høyt press – en fysisk krevende spillestil. Den går de trolig bort fra i Oslo.

Spissen, som har scoret elleve mål på ni kamper i 6. divisjon, forteller om en gjeng som trener seks ganger i uken. Laget er svært godt sammensveiset.

– Vi er seriøse på banen, både når det er kamp og på trening. Det er ikke så mange av oss satser å bli profesjonelle fotballspillere. Vi har det gøy, og er bestekompiser. Treningen er verdt å være med på for å få med seg det som skjer rundt. I tillegg har vi en del sosiale sammenkomster og er en stor vennegjeng, sier storscoreren, som selv ikke har ambisjoner om å gå satse hardere på fotball enda:

– Ikke enn så lenge. Neste år blir det kanskje 5. divisjon, et nivå opp, og plutselig er vi enda høgere oppe i divisjonssystemet og synes at det er gøy. Alle sammen har fortsatt 20 år igjen av karrieren, sier Ritland.