Jentelaget fra Ålesund har vært suverene så langt i Norway Cup og før finalen står de med en målforskjell på hele 50–3. I semifinalen ble Eid slått 6–0.

– Det var veldig deilig å sikre finaleplassen, sier kaptein Josefine Farstad Bjerknes, mens trener Reidar Andre Skarbøvik legger til:

– Vi har egentlig rundspilt alle lagene vi har møtt.

Revansjelystne

Blindheim er i Oslo med ti jenter, blant annet en gjestespiller fra Langevåg. I fjor ble det tap for et lag fra Shanghai i Kina.

– Vi er det samme laget som i fjor, stort sett, utenom en spiller som er på ferie. Derfor har vi tatt med en spiller fra Langevåg som har bidratt veldig bra. Jeg tror jentene er veldig revansjelystne etter finalen i fjor, sier, noe kapteinen bekrefter.

– Det blir veldig bra. Jeg synes det er fortjent at vi er i finalen. Vi hadde jo håpet litt på finale etter i fjor, sier Farstad Bjerknes. Selv om Blindheim har dominert kampene sine og var i finalen i fjor, har nøkkelen vært ikke å tenke særlig mye på finalemulighetene.

– Vi hadde et håp om å nå finalen, men vi pleier å dempe forventningene i forkant, og det ser ut til å virke, forklarer Skarbøvik.

– Spille ball

Blindheim-spillerne er en treningsvillig gjeng. Til vanlig spiller de både sjuer- og nierfotball, i tillegg til at noen av spillerne er med på 11-erlaget til J16-laget ved noen anledninger.

– Det er vanskelig å si hvorfor vi er så gode, men vi trener mye. Vi trener tre ganger i uka med laget, pluss kamp. Noen av jentene trener mer aleine også, sier Bjerknes. Så langt i turneringen har motstanderne lånt ballen svært lite av Blindheim.

– Vi er veldig glad i å spille ball, sier Skarbøvik kontant.

Nå venter Lyn i finalen klokken 13.00 fredag.

– Det blir en tøff kamp, så det blir en hard finale. Vi er gode både offensivt og defensivt, avslutter Skarbøvik.

Videre

På Sunnmørspostens nettsider kan du fredag se flere av sluttspillkampene med sunnmørske lag i aksjon.