For første gang i Giske ILs historie tok et lag fra klubben seg til semifinale i Norway Cup. Det skjedde i G14-klassen på sjuerbane etter flere flotte resultater.

– Vi har trent godt for å oppnå dette resultatet og har hatt ambisjoner. Vi er en liten øy med få innbyggere og laget har vært med helt siden starten. Det er et imponerende stykke arbeid som er lagt ned, sier trener Chris Andersen, som er del av et trenerteam som også består av Arild Olsen og Bjørn Nilsen. En av spillerne, Christoffer Andersen, legger til:

– Det har vært kjekt, og vi kom lengre enn hva vi hadde trodd. Det har vært en kjekk opplevelse.

I semifinalen ventet overmakten i palestinske PACES Palestine. Giske tapte nemlig hele 1-9, men er foreløpig det eneste laget som har scoret på finalelaget.

–  De hadde 67-0 i målforskjell før oppgjøret mot oss, så det var deilig å stikke en liten nål inn i det med scoringen. Den ene forsvarsspilleren deres var enorm, sier Nilsen.

Giskes spillere og tilhengere jublet vilt da scoringen kom like før fulltid.

– Det er kult å være det første laget som har scoret på dem, og det er ikke sikkert noen i scorer på dem i finalen heller, Andersen.

Til vanlig spiller Giske-laget 11er, men med 13 spillere i Norway Cup ville belastningen ha blitt for stor på 11er-bane i den norske hovedstaden.

– Vi får ikke brukt fysikken og kondisjonen på samme måte, men holder godt på mindre bane og med mange spillere, avslutter Nilsen.

Fredag spiller Giske bronsefinale.