Jentene med alderen 15 år på laget var i fjor med på å tape bronsefinalen i J14-klassen. Derfor var det ekstra godt å vinne selve finalen i A-sluttspillet i år.

– Det føles veldig, veldig deilig å vinne. Det er dette vi har hatt lyst til gjennom hele turneringen. Det kan nesten ikke beskrives hvor godt det er, sier kaptein Mari Alnes Vestgaarden.

Sunnmøre-duell

Det var allerede før kampen gitt at det var et lag fra Sunnmøre som skulle vinne klassen. Motstander var nemlig Hareid.

Oppgjøret var jevnt, men det var Blindheim som begynte best med scoring av Martine Arnestad Olsen. Hareid slo tilbake, men midt i andre omgang sikret Kamilla Steffensen seieren 2–1.

– Det var ubeskrivelig å sette scoringen. Jeg hadde aldri trodd at vi skulle vinne turneringen, sier matchvinneren.

Tross en jevnspilt og tett kamp, holdt Hareid-gjengen motet opp etter finaletapet for Blindheim.

– Jeg synes vi klarte å matche dem bra. De har et godt lag med spillere fra hele Ålesund-regionen, mens vi kun har spillere fra Hareid kommune, og dermed ikke like stor bredde. Det ble sølv, men det er å regne som gull, mener Hareid-trener Bård Grimstad.

Spilleglede

Blindheim-laget har spilt meget godt gjennom hele turneringen og sto med over 60 scoringer før den siste kampen i Norway Cup. Det er flere faktorer som har gjort Blindheim-laget så godt.

– Det handler om at vi spiller sammen og har lyst til å gjøre det sammen. Vi spiller ballen og jobber hardt for hverandre. Vi trener mye og har masse spilleglede, sier Alnes Vestgaarden, mens Steffensen legger til:

– Vi har et veldig godt samhold og har forberedt oss godt til kampen.

Trener Rene Andre Skarbøvik skryter av alle rundt laget.

– Vi har hatt det veldig kjekt sosialt. Vi har klart å kombinere det sosiale og sportslige, noe som er et viktig element opp i dette. Det hadde vi aldri klart uten et godt støtteapparat rundt og all ære til dem som ikke vises og gjør en jobb i kulissene. De gjør en fantastisk jobb, avslutter treneren.

Også i J14-klassen på sjuerbane spilte Blindheim finale i A-sluttspillet, noe laget gjorde for andre gang på rad i Norway Cup. For andre gang endte det også med tap, denne gangen med 2–4 for Lyn. Jentene fra Blindheim fikk ikke revansje.