Da Blindheim hadde sikret bronse mot Mosjøen i en nervepirrende straffesparkkonkurranse, var guttene på 16 år raske med å løpe bort til finalebanen der AaFK spilte mot Asker.

– Nå håper vi bare at AaFK tar seieren, sa Blindheim-trener Preben Austnes Lorgen like etter kampslutt.

Og Blindheim gjorde sitt for at det skulle skje. På tribuenen reiste kompisgjengen seg til tider opp og ropte klassiske AaFK-heiarop, iført sine hvite Blindheim-drakter.

– Vi må bare takke Blindheim, de er fantastisk bra. Jeg hadde ikke forventet dette, sier matchvinner Ulrik Syversen.

HEIET: Blindheim var ivrige supportere under AaFKs finalekamp. Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Sammen på pallen

Og Aalesunds FK vant finalen. Like etter at AaFK hadde mottatt beviset på seieren i Norway Cup, kalte Aalesund-leiren opp Blindheim på scenen for å feire medaljene sammen.

– Heia Sunnmøre, jublet spillerne og støtteapparatet, mens foreldre og presse tok bilder.

Utviklingssjef i AaFK, Øyvind Riise Dalseth, er med som trener for AaFKs G16-lag. Han var imponert over samholdet blant de to ålesundslagene.

– Den siste sekvensen der Aalesunds- og Blindheim-spillerne roper "Heia Sunnmøre" viser at de har skjønt hva det innebærer. Disse spillerne kommer til å spille på Sunnmøre, sier Riise Dalseth.

– Gøy

For utviklingssjefen klinger det godt at to av de tre beste lagene i G16-klassen i Norway Cup er fra Sunnmøre.

– Det er gøy. Det er bare å gi skryt til Blindheim for jobben de har gjort i denne turneringen, og det var ikke langt unna at det ble en ren sunnmørsfinale, sier Riise Dalseth.