En scoring av midstopper Ulrik Syversen på en døball rundt ti minutter før fulltid sikret seieren for AaFKs gutter 16-lag. Syversen vant først en duell og headet mot mål, men Asker-keeperen reddet det første forsøket. Forsvarsspilleren var derimot også først på returen og banket inn det avgjørende målet.

– Det føltes helt fantastisk, både da jeg scoret, og da dommeren blåste av kampen. Det er en unik følelse. Jeg er utrolig lettet nå, sier Syversen, som tror han aldri vil ha minnene fra Oslo med seg resten av livet.

– Det er ei turnering som jeg aldri kommer til å glemme. Opplevelsen har vært helt fantastisk, sier Syversen.

Taktisk seier

I semifinalen fredag tapte Blindheim for den tapende finalisten Asker. Tips fra Blindheim førte til at trener Kristoffer Lie gjorde noen taktiske grep før finalen, blant annet gikk AaFK ut i en 5-4-1-formasjon.

Mats Lervik med pokalen i hånda. Foto: Privat

– Vi hørte med Blindheim som spilte mot dem fredag. Det fikk oss til å justere litt, og så snakket vi med gutta om hva som var viktig. All ære til guttene, sier Lie.

Det var nemlig en svært jevn kamp og i første omgang skapte Aalesunds lite framover, men heller ikke Asker var særlig farlig i angrep. Likevel hadde AaFKs motstandere et lite overtak i første omgang. Utover i andre omgang ble sunnmøringene bedre og bedre.

– Det ble en sliteseier, og vi hadde regna med det. Det var bare å slite og jobbe hele kampen. Jeg synes vi spilte fornuftig og smart, sier Lie.

Dødball

At den avgjørende scoringen kom på en dødball, overrasket ikke trener Lie.

– Vi stod og snakket om det på to dødballer før scoringen, og Ulrik er ekstrem på dødball, så det var faktisk litt forventet. Vi vet at dødballer kan avgjøre i slike tøffe kamper, sier Lie.

AaFK-treneren føler at laget har tatt store steg gjennom hele sesongen og fram til Norway Cup.

– Vi føler at laget har hatt en fin progresjon siden sesongen startet. Det har blitt et veldig samspillende lag, og vi har fått skryt av motstandere for at vi er et godt kollektiv, avslutter Lie.