I sekstendelsfinalen av oppgjøret mellom G13-lagene til Rollon og Grue løp en person tilknyttet Grue inn på banen og slo til dommeren foran sjokkerte barn.

Etter kampen kom Grue G13s lagleder, Trond Furuberg, med beskyldninger om dårlig oppførsel fra foreldrene til Rollon-spillerne. Nå legger derimot hele klubben Grue seg helt flate etter hendelsen.

– Grue IL vil rette en skriftlig beklagelse for tilskuerens oppførsel overfor dommeren, til Norway Cup, dommeren og SK Rollon, skriver Grue i en pressemelding.

Styrebehandlet

Saken ble styrebehandlet mandag, og allerede før styremøtet hadde styrelederen vært i kontakt med styreleder i Rollon, Rolf Hansen, for å beklage.

– Det er prisverdig å legge seg paddeflat når det kommer til hendelsen med dommeren. Det synes jeg er på sin plass å gi honnør for, og det er voksent gjort av Grue IL, sier Hansen til Sunnmørsposten.

Norway Cup ga 800 kroner i bot til Grue i etterkant av hendelsen, og det kan få konsekvenser for framtidig deltakelse.

– Dette er på ingen måte forenlig med våre verdier og vårt klubbarbeid rundt FAIR PLAY og foreldre-/supporteroppførsel. Klubben tar behandlingen av saken og tildelte bot til etterretning, og vil selvsagt betale denne omgående, skriver Grue.

Sanksjoner

Grue hevdet dagen etter kampen at tilskueren som slo dommeren ikke hadde noe tilknytning til det aktuelle G13-lag, men personen skal ha familiære bånd til treneren.

I tillegg har tilskueren tatt konsekvensene av handlingen sin. Han har nemlig på eget initiativ trukket seg fra alle verv i klubben. Styret i Grue har også utestengt tilskueren fra barne- og ungdomskamper i klubben ut året.

Tilskueren skal også selv være dommer, men har også trukket seg fra vervene i Indre Østland Fotballkrets.