Tirsdag kom det en beklagelse fra Grue etter at en tilskuer tilknyttet Grue-laget løp inn på banen og slo til dommeren i en G13-kamp mellom Rollon og Grue i Norway Cup.

Rollon anser seg ferdige med akkurat den saken, men styreleder i Rollon, Rolf Hansen, påstår at lagets keeper fikk kastet minst to golfballer mot seg under oppgjøret. Hansen er for øvrig G13-keeperens far.

– Det er faktum at det ble kastet golfballer mot keeperen vår. Vi kan dokumentere det med både video og vitnebeskrivelser, sier Hansen til Sunnmørsposten.

Politianmelder

Rollon har avventet Grues styrebehandling av saken mandag, men i tirsdagens pressemelding ble det kun fokusert på tilskueren i en kamp som på mange måter var mer intens enn en vanlig G13-kamp med flere kraftige dueller.

– Heldigvis traff de ingen med ballene, men vi kommer til å politianmelde saken. Vi vet ikke hvem som har gjort det, men de er blitt kastet fra rundt midtbanen på den siden av banen Grue stod, sier Hansen.

Sunnmørsposten har sett videoen, der man ser at et lite rundt objekt blir kastet i stor kraft gjennom lufta mot keeperen. Utfra videoen er det vanskelig å fastslå om det er en golfball, men Rollon skal ha funnet golfballene etter kampen. Grue tar avstand fra hendelsen - om den har funnet sted.

– Vi har tatt henvendelsene fra Rollon alvorlig, og det er jeg som har anbefalt å anmelde saken. Jeg har vært i møte med alle foreldre og supportere tilknyttet lag, og de tar både sterk avstand om det har skjedd, og de sier også at det ikke har skjedd. Det er uomtvistlig om at noe har blitt kastet inn, et objekt, så tar vi det svært alvorlig. Hvis noe sånt hadde skjedd, ville det vært helt forkastelig, sier Grue ILs styreleder, Christopher Rolsdorph, til Sunnmørsposten.

Kritiske

Dagen etter G13-kampen i Oslo uttalte Hansen at det var uaktuelt å dra tilbake til Norway Cup. Det er det fortsatt.

– Vi har ikke helt tenkt i de baner og ikke vært i nærheten av å vurdere det. Norway Cup har ikke kommet med en eneste beklagelse, verken til oss eller spillerne. Det var ingen som stoppet tilskuerne. Det er en passiv Norway Cup-komite, og vi fikk nærmest beskjed om det ikke var lurt å gå ut i media med dette, sier Hansen, og legger til:

– Vi sitter igjen med å ha blitt behandlet svært skuffende av Norway Cup. Vi tenker på sikkerheten til dommerne og spillerne hvis det skal være så lett at de bare kan gå slå ut dommern og få en bot på 800 kroner. Man kan spørre seg om Norway Cup da er blitt for store. Vi har respekt for Grue, men er skuffet over Norway Cup.

Norway Cup svarer

Generalsekretær for Norway Cup, Tony Isaksen, mener at det er umulig å garantere seg mot slike hendelser.

– Norway Cup er en åpen turnering med fri tilgang til banene på like linje med andre ordinære fotballkamper og turneringer for barn og ungdom. Dessverre skjer det av og til episoder som vi som arrangør ikke er herre over hvor det er innblanding fra utenforstående. Dette skjer svært sjelden på Norway Cup hvor det i år ble spilt om lag 5000 kamper, kommenterer Isaksen i epost til Sunnmørsposten.

Isaksen skriver at de som vurderer hendelser under Norway Cup er en uavhengig jury sammensatt av godkjente personer fra Norges Fotballforbund.

– Vi beklager at dommeren og Rollon ble offer for en eldre person som entret banen under kamp på turneringen. Når det gjelder denne hendelsen så har Norway Cup, og dens uavhengige jury, fulgt reglene nedsatt av Norges fotballforbund og iverksatt de sanksjonene vi har mandat til. Juryen ga Grue en bot. Grue IL har reagert så kraftig som de han anledning til å gjøre og har bortvist personen fra samtlige barne- og ungdomskamper ut 2018. Personen har også trukket seg, etter oppfordring, fra samtlige verv i Indre Østland fotballkrets, skriver Isaksen.