Det var de TV-sendte Stang- og felthurtigfinalene som stjal showet på torsdagen stevne. Men disse gikk uten at sunnmøringene var representert.

Under samlagsskytingen i senior, åpnet Trond Petter Lystad med 97 poeng for Søre Sunnmøre. Videre fortsatte Jan Tore Aarskog med 99 poeng. Dermed var Søre Sunnmøre med i kampen om en meget hyggelig plassering. Men det skulle ikke gå like greit for Anita Lystad og Kristian Aarskog på de to neste etappene. Henholdsvis 93 og 91 poeng bidro til at laget endte på 380 poeng og 29. plass.

Sunnmør sluttet på 38. plass av totalt 44 lag, på plassen foran Romsdal. Kvartetten med Trygve Aaland Tryggestad (95), Finn Atle Oldeide (98), Ivar Fivelstad (86) og Trine Ramsvik Stette med (96) fikk til sammen 375 poeng og 38. plass.

– Jeg trodde jeg hadde satt i et magasin med fem skudd til slutt, men det manglet ei patron, så dermed skjøt jeg bare ni skudd. Når det først skulle gå galt, var det i hvertfall bra det skjedde med meg, forklarte Ivar Fivelstad som likevel syntes det var kjedelig med tanke på at lagkameratene skjøt så gode serier.

Med en tier mer, ville Sunnmør plassert seg på 15. plass. Det forteller i det minste om kvaliteten på skyteferdighetene.

Veteranene skjøt også sin samlagsskyting torsdag. Søre Sunnmøre havnet på 19. plass med kvartetten Anton Jon Aarskog (100), Knut Riise (99), Erling Sylte (97) og Magne Aarskog (97).

Laget fra Sunnmør inntok 34. plassen etter at følgende prestasjoner ble levert: Oddmund Nilsen (100 poeng med ti sentrum), Reidulf Hjellen (100), Bjørn Vidar Giske (96) og Lars Slyngstad (94).

De to første skytterne i veteranskytingen er V65- eller V73-skyttere, mens de to siste er V55 skyttere og disse skyter følgelig seks kneskudd innledningsvis i sin serie.