For mens 22-åringen herjer på idrettsarenaen, er det mamma Kristine som tar seg av alt utenfor. Og det har blitt mye i takt med at Karsten Warholm har sjarmert det norske folk på friidrettsbanen de siste årene.

– Det er heller unntaket om det ikke kommer en eneste henvendelse på Karsten i løpet av en dag. Av og til er det Karsten-jobb hele dagen. Ofte er det hele kvelden og helga, sier Kristine Haddal.

Spesielt etter VM-gullet i fjor skjøt det fart. Men selv om Karsten Warholm har blitt millionbutikk er det moren som har styrt butikken hele vegen.

– Det er klart at jeg ikke bare kan være mamma opp i alt dette. Ofte må jeg ta et steg utenfor og ha en profesjonell tilnærming til det. I det siste har det blitt slik at ikke alt kan gå innom Karsten, men at jeg må ta avgjørelsene. Da tenker jeg at det kan være en fordel at jeg er moren hans og kjenner han så godt at jeg vet hva han vil. Og hittil kan jeg faktisk ikke huske at vi har vært uenige i en avgjørelse, sier Kristine Haddal.

Hun tror det langt på vei skyldes at «Team Warholm» er krystallklar på hva som er viktigst.

– Karsten sitt beste er alltid det viktigste. For meg, min rolle og mine beslutninger er det et veldig enkelt sjekkpunkt før jeg tar en beslutning. Til slutt vil det alltid være Karstens behov som er det viktigste, sier hun.

Kunne tjent mer

Mye koker nok ned til verdigrunnlaget til Team Warholm.

Kristine Haddal er klar på at sønnen blant annet kunnet «melket» det økonomiske langt mer enn han gjør i dag.

– Hadde vi gått inn og vært knallharde, så kunne vi tynt økonomien mer. Men hvis du er mer ute etter å få inn penger, da er du gjerne på andre skalaen enn å tenke på prestasjon. Jeg tror ikke det blir bra på sikt i det hele tatt. Det blir viktig å finne en balanse i dette også, det å ha nok tid til trening og hvile er veldig viktig for å få til sånne prestasjoner som vi ser Karsten får til. Da kan han ikke bli med på alt av tilbud som ville gitt mer penger i kassen. Karsten er heller ikke opptatt av å tjene mest mulig penger. For han handler dette mer om at det skal være moro for alle involverte, at han skal ha tid til sine samarbeidspartnere og skape gode relasjoner, sier Kristine Haddal.

– Og så handler det litt om å være fornøyd med det du har uten å ville ha mer hele tiden, sier hun.

Verdigrunnlaget viktig

Utad er det liten tvil om at 22-åringen fra Ulsteinvik har framstått som en real kar med sunne verdier.

– For oss er det viktig å stå støtt. Raushet, stå for den du er og være deg sjøl, det er viktig opp i alt dette sirkuset, sier Haddal.

Hun er klar på at sønnen ikke tar på seg noen rolle for å framstå «bedre» i offentligheten.

– Karsten er seg selv uansett suksess eller ikke. Du kan ikke være noen annen enn den du er. Du må ha hjertet med på det du holder på med, og da forandrer du ikke personlighet, sier Kristine Haddal.

Menger seg ikke med «fiffen»

Og nettopp av slike årsaker er det helt opplagt at familien til Karsten Warholm har en ganske avslappet holdning til friidrettsirkuset ute i den store verden.

– Om jeg menger meg med «fiffen»? Nei, det ser jeg ingen grunn til om det finnes noen «fiff» i det her i det hele tatt. Det gjør vel sikkert det, men det har jeg ingen interesse av, sier Kristine Haddal.

– Hvordan er det å være kvinne i dette sirkuset?

– Det har gått helt greit. Jeg har ikke møtt på noen problemer der. Jeg har blitt tatt seriøst på det vi holder på med. Det har gått ganske greit siden Karsten har prestert bra og vi er ganske «nedpå» av oss, sier Kristine Haddal.

Riktig nok er Karsten Warholm en populær herremann som liker å slå av en spøk i mediene, men hittil har 22-åringen truffet godt på sine sprell.

– Det hender at vi av og til kan ta en prat om hvor vi står og sånn, men som regel er vi enig i det vi holder på med, sier Kristine Haddal.

– Hvem er sjefen av dere?

– Det må være Karsten. Fordi hans ønsker og behov til sjuende og sist er det viktigste, sier Kristine Haddal.