Se høydepunktene fra kampen i videovinduet over

Vertene starta den viktige hjemmekampen mot Vidar best, og Torbjørn Grytten var het på grøten de første 10 minuttene.

Først jaget spissen en for løs pasning i gjestenes forsvar, og bare en hard Vidar-skotupp mot eget mål hindret fri passering med ball for Grytten. Deretter fyrte 5-målsmannen av et skudd fra 17 meter som ble stoppa i ei Vidar-hand. Dommer Tore Olsen Hagelund vurderte det til ikke straffbar hands.

Beite med stor prestasjon

I stedet tok spiss-kollega Sondre Beite på seg jobben med å få hull på Vidar helt på egen hånd. Den vesle Skodje-karen fikk en lang pasning bakfra, tok ballen med seg på et touch, før han lurte midtstopperen trill rundt og kobla inn turboen. Da gikk det fort, og i neste situasjon ble Vidar-målvakta liggende å sprelle med armer og bein etter rødtoppen og ballen som dro av til høyre.

Sekund senere lå Vidar-forsvaret strødd med ballen godt plassert i eget nett. En stor prestasjon av Sondre Beite, som bare fikk 45 minutter søndag ettermiddag. Det ga det femte Beite-målet for sesongen.

Til pause ble han erstatta med Håkon Leine.

Straffemål

Vidar kom seg etter kalddusjen i sommervarme Brattvåg, og jaga bakrommet til hjemmelaget med lange pasninger så ofte sjansen bydde seg.

Utligningen kom da også etter en pasning inn i rommet bak forsvarslinja til BIL. Steffen Klemetsen Jakobsen storma mot BIL-målet, men mista balansen etter en lang tå fra Thomas Marthinussen. Dommeren mente kakken var på foten til Vidar-spissen, og pekte på straffemerket.

Der var bror Thomas K. Jakobsen sikker som banken, og utligninga var et faktum i en kamp Brattvåg hadde mista grepet om.

De to målfarlige brødrene er henta fra 3. divisjon og henholdsvis Vardeneset og Viking2 i sommer.

Det sto 1-1 til pause foran de 286 betalende tilskuerene på Brattvåg stadion.

Brattvåg hadde mye å gå på inn mot nye viktige 45 minutter.

Nytt lag på banen

Trenerteamet Fjørtoft/Ulvestad/Gidlund satte også på Niklas Rekdal til pause for Adnan Dudic, og vingbacken trengte ikke mange minuttene på å presentere seg.

Brattvåg tok gjestene litt på senga fra start av, og Vidar hang i taua som en bokser skikkelig på defensive.

BIL sto fram som et helt nytt lag de siste 45 minuttene.

Etter to minutter var Torbjørn Grytten en halv meter fra å sende BIL tilbake i føringa. Dessverre curla spissen skuddet rett utenfor lengste hjørnet til Vidar-målvakt Egeland.

Det var bare et forvarsel.

Minuttet etter kom et nydelig innlegg fra høyre og Patrik Dønheim Hjelmseth. Daniel Stensøe dempa og la til rette for Torbjørn Grytten inne i boksen, men en Vidar-forsvarer fikk blokkert skuddet. Returen havnet rett i beina på Niklas Rekdal, som plasserte skuddet opp mot høyre vinkel. Et vakkert angrep, og BIL var på nytt i front.

Rett etter var innbytter-kollega Håkon Leine et skonummer unna å øke til 3-1 på Rekdal sitt innlegg. Dødballfoten til Jo Nymo Matland var også på sporet av en skåring, men Vidar-målvakta fikk slått unna.

I stedet var det Simon Tomren som fikk æra av å servere Håkon Leine på blank kasse til 3-1 etter 70 minutter.

– Veldig gode etter pause

Brattvåg gjorde som de ville etter pause, og straffa et Vidar-lag som stod høyt hardt. Neste scoring var også fra Håkon Leine sin høyrefot. 4-1 kom også mot tomt Vidar-bur, men denne gang var servitøren Torbjørn Grytten. Det var BIL-toppscorar Leine sitt åttende mål for sesongen.

Samtidig satte han også punktum med sluttresultat 4-1.

– Totalt leverer vi variabelt i dag, og de første 45 minutta er rufsete. Etter pause er vi veldig gode, og har faktisk sjanser til å score flere mål enn fire. De tre poengene er viktige, og vi setter oss i en god posisjon, sier Brattvåg-trener Karl Oskar Fjørtoft.

Seieren gir Brattvåg ei luke på seks poeng ned til VIF2, som er første lag under nedrykks-streken.