Kristine Eikrem Engeset frå Ørsta:

Vann 10 km i Oslo Maraton

Ho har aldri konkurrert i 10 km før, men vann likevel.

Kristina Eikrem Engeset   Foto: Arkivfoto: Jarle Mordal.

Sport

Kristine Eikrem Engeset frå Ørsta sprang 10 km for første gong under Oslo Maraton laurdag, og 29-åringen har heller ikkje konkurrert før i år, skriv kondis.no.

– Det gikk veldig greit - overraskende greit på min første 10 km. Jeg hadde et håp om å vinne, men var usikker på om jeg ville klare det. Etter at jeg kom i gang med treninga i sommer har det godt fort framover, og dette gav et boost, fortalte Eikrem Engeset til NRK etter løpet.


Friidrett:

Kristine gir seg ikke tross mye motgang

Tross helsemessige utfordringer de siste åra gir ikke Kristine Eikrem Engeset opp verken EM- eller OL-drømmen.

 

På si eiga Facebookside skreiv Engeset, som også hadde bursdag laurdag, dette:

"For en dag å ferie 30 års dagen på! Meldte meg spontant på 10 for Grete på torsdag for å gjøre det jeg elsker på bursdagen min. Å løpe! Min første konkurranse på over 1 år, og min aller første 10k noen sinne! Hadde håp om å løpe under 35 minutter men at det skulle ende med 33:37 og seier var utrolig gøy.

Dette ga mersmak og håper å stille på flere løp fremover. Takk til alle som heiet på meg. Er utrolig takknemlig for alle fine meldinger fra kjente og ukjente gjennom dagen. Det ble virkelig en dag jeg sent glemmer, og det er visst ikke så verst å bli 30 år!"