Topptrener til Sunnmøre:

Svensken skal løfte håndballen til nye høyder i regionen

Seks lokale håndballklubber har gått sammen og ansatt en rutinert svensk trener. Han skal heve kompetansen i håndballmiljøet på Sunnmøre.

FORNØYDE: Leder i sportslig utvalg i Spjelkavik håndball, Carl Johan Pettersen (t.v.), nyansatt trenerkoordinator, Marcus Quist (midten) og leder i Blindheims håndballstyre, Atle Sperrevik, er fornøyde med samarbeidet så langt.  Foto: Odd-Sølve I. Grannes

Sport

Marcus Quist er mannen som skal hjelpe håndballen i regionen til nye høyder. 47-åringen har tidligere, blant annet, jobbet med trenerutdanning for Det svenske håndballforbundet, samt som trener for det daværende svenske eliteserielaget for kvinner, Team Eslöw, og det danske herrelaget Lyngby i første divisjon.

– Jeg var skeptisk til om vi kom til å finne en slik type ressurs vi jaktet på. Vi ville ha inn mye kompetanse for å få opp egen kompetanse og fokusere på bredde, men vi vet jo at de som har mye kompetanse ofte stiger i divisjonene. Nå har vi Marcus, sier leder i Blindheims håndballstyre, Atle Sperrevik.